Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Berki Krisztián szívszorító búcsúja a legendától, Csollány Szilvesztertől

Berki Krisztián szívszorító búcsúja a legendától, Csollány Szilvesztertől

Sport & Szabadidő

Berki Krisztián szívszorító búcsúja a legendától, Csollány Szilvesztertől

Sport & Szabadidő

Promotions 20:20

Ma délután érkezett a szomorú hír, hogy 51 éves korába elhunyt a legendás sportoló.

51 éves korában elhunyt a legenda, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, aki Magyarországon is több ezreket inspirált arra, hogy kövessék életük legnagyobb álmait. A sportolóról még 2021 decemberében érkezett a szomorú hír, hogy lélegeztetőgépre került, azóta is rengetegen imádkoztak azért, hogy felépüljön.

A sportoló még 1989-ben lett a magyar felnőtt tornászválogatott tagja. A Sidney-t olimpián hihetetlen körülmények között, elképesztő teljesítménnyel zsebelte be az olimpiai aranyat. Az akkor bemutatott, hihetetelenül magabiztos gyakorlata azóta is a magyar sporttörténelem egyik ikonikus jelenete.

Sidney-ben később Csollány Szilveszter vihette a záróünnepségen a magyar zászlót.

A lólengésben Londonban, 2012-ben olimpiai bajnoki címet szerző, háromszoros világbajnok, hatszoros Európa-bajnok tornász, Berki Krisztián megtörten nyilatkozott ma a Nemzeti Sportnak:

„Sajnos elment Szilas... Megdöbbentett a hír, azóta nem térek magamhoz. Csollány Szilveszter volt a nagy példaképem, az olimpiai aranyérme döbbentett rá arra, hogy talán én is odaérhetek a legjobbak közé. Tizenöt éves voltam ekkor, két esztendővel később pedig már együtt léphettünk pódiumra a magyar válogatott tagjaként a debreceni világbajnokságon. Isten veled, Szilas!”

Borítókép: TV2 Play (screenshot)