promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezt eddig nem tudtuk Szoboszlai Dominik szerződéséről
Borítókép:  MAXIM SHIPENKOV / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Valószínűleg Szoboszlai Dominik a téli átigazolási időszakban elhagyja az RB Salzburgot. A The Athletic futballszakportál most eddig nem ismert részleteket írt meg a játékos szerződéséről. 

RB Leipzig, Liverpool, Real Madrid, Bayern München, AC Milan, Lazio.

Csak néhány topcsapat, amellyel az utóbbi hetekben, hónapokban szóba hozták a magyar válogatott és az RB Salzburg játékosát, Szoboszlai Dominikot. Legutóbb épp az a hír röppent fel, hogy a futballistát maga Zinedine Zidane kereste meg abból a célból, hogy meggyőzze, a Real Madrid lenne számára a legjobb választás.

De mekkora Szoboszlai kivásárlási ára? Hogyan akar a focistán keresni az RB Salzburg? Egyebek között ezekre a kérdésekre adott választ a The Athletic futballszakportál, amely eddig nem ismert részleteket ismertetett Szoboszlai szerződéséből. Kiderült például, hogy az RB Salzburg 25 millió euróban szabta meg játékosa kivásárlási árát, ezt az összeget a vevő félnek egy összegben, két héten belül kell kifizetnie.

Az osztrák klub egyúttal 20 százalékos jutalékra is igényt tart. Erre egy példát is hoz a The Athletic:

amennyiben a labdarúgót egy klub 25 millióért kivásárolja, majd 100 millió euróért továbbadja, akkor az utóbbi összeg egyötöde, azaz 20 millió euró a Salzburgot illeti meg.

További információk szerint Szoboszlai december 15-ig jelezheti távozási szándékát, az osztrák csapat pedig december 31-ig fogadhatja a hivatalosan beérkező ajánlatokat. A jelenlegi helyzet szerint RB Leipzig áll az élen a középpályásért folytatott versenyben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás