promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A PSG magyar másodedzője jövőjéről és Szoboszlairól is beszélt
Borítókép:  JAN WOITAS / DPA-ZENTRALBILD / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Paris Saint-Germain magyar másodedzője, Lőw Zsolt jelenleg Thomas Tuchel munkáját segíti, mint mondta, a váltás ideje 2021 nyarán jöhet el, akkor, amikor lejár a párizsi kontraktusa. A magyar szakember úgy látja, Szoboszlai Dominiknak a Bayern München vagy a PSG jelenleg túl nagy ugrás lenne.

Manapság kevés magyar szakember tölt be a nemzetközi futballban komoly szerepet. Ebbe a maroknyi csoportba tartozik az a Lőw Zsolt, aki az elmúlt években megjárta a szakmai ranglétrát: az RB Salzburg második csapata után a Red Bull-család Bundesliga tagjához, az RB Leipzighez került, majd innen a Paris Saint-Germainhez szerződött, ahol jelenleg is Thomas Tuchel munkáját segíti.

Ez év nyarán ugyan felmerült, hogy Lőw Zsolt kilép másodedzői szerepköréből, hiszen a Hoffenheim és a Stuttgart vezetőedzőjeként is szóba hozták, de a magyar tréner úgy döntött, marad Párizsban. De mint kiderült, nem csak ettől a két klubtól volt megkeresése Lőwnek, erről maga az érintett beszélt a Kickernek adott interjújában, amit a csakfoci.hu szúrt ki. Elárulta, a váltás ideje 2021 nyárán jöhet el, akkor, amikor lejár a párizsi kontraktusa.

„Tisztában vagyok vele, hogy a futball nem kívánságműsor. Amikor a koronavírus-járvány beköszöntött, óriási lépést tettünk a Dortmund elleni győzelemmel a Bajnokok Ligájában, és mindkét francia kupasorozat döntőjében szerepeltünk. Meg akartuk nyerni ezeket a trófeákat, így nem távozhattam. A két kupagyőzelem és BL-döntő miatt már megérte. Nyáron azonban eljöhet az idő, amikor el kell gondolkoznom a jövőmön. A szerződéseink lejárnak, egyelőre még nem voltak tárgyalások a hosszabbítással kapcsolatban. Meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok a következő hónapokban " – fejtette ki Lőw. Egyben elárulta, szeretne még egy nagy feladatot megoldani Thomas Tuchellel.

A beszélgetés során szó esett a magyar labdarúgó-válogatottról, és az Európa-bajnoki részvétel kiharcolásáról. A PSG másodedzője elmondta, rendkívül fontos tett volt az Eb-szereplés kiharcolása, ahogy az is volt, hogy a csapat 2016-ban bejutott az egyenes kieséses szakaszba. „Az, hogy 2016-ban bejutottunk az egyenes kieséses szakaszba az Eb-n, hatalmas lendületet adott Magyarországnak; azóta is több fejlesztés történt az infrastruktúra tekintetében" – tette hozzá.

Míg Szoboszlai Dominikról Lőw ekképp fogalmazott:

„Szoboszlainak fontos lesz a következő lépés a karrierjében, a Bayern vagy a PSG jelenleg túl nagy ugrás lenne. Azt javasolom, hogy tegye meg a köztes lépést, nem tudok jobb klubra gondolni, mint az RB Leipzig.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás