promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Csodálatos időt fogtak ki mára a Balatonozók, de vége a gyereknapnak: jön a zivatar – részletes időjárás-előrejelzés

Csodálatos időt fogtak ki mára a Balatonozók, de vége a gyereknapnak: jön a zivatar – részletes időjárás-előrejelzés

Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Befutott a legújabb előrejelzés, ilyen időnk lesz a szerdai nap során.

Megérkezett a HungaroMet időjárás-előrejelzése, amely alapján kiderül, hogy meglehetősen átlagos időnk lesz a mai nap folyamán, nem sok „izgalmat” fogunk tapasztalni, az időjárás tekintetében: nagyrészt napos idő várható, meglehetősen kevés felhővel, és még a légmozgás is legjobb esetben gyenge vagy mérsékelt lesz.

A legmagasabb nappali középhőmérséklet 27 és 33 fok között fog alakulni, ezúttal a keleti és északkeleti országrészben Miskolc, Sárospatak, Mátészalka, Nyíregyháza környékén lesz a legalacsonyabb és Paks, illetve Kiskunhalas környékén lesz a legmagasabb, de nem lesz nagy szórás országos viszonylatban.

Ami a záporokat, zivatarokat illeti, azokra napközben nem igazán lehet számítani, késő estig csapadék sem valószínű, hogy előfordul, ezt követően éri csak el a nyugati határt. Szerda késő estétől, éjféltől nyugat, északnyugat felől növekszik a zivatarok kialakulásának veszélye, ami esőt, nagyobb szeleket hozhat magával.

A meteorológiai szolgált viszont az enyhe időre tekintettel egy megyére sem adott ki figyelmeztetést, hőmérséklet és zivatar miatt sem, ma tényleg nagy nyugalom várható. Az előttünk álló napokban is ráadásul csak elszórtan számíthatunk záporokra, zivatarokra, de cserébe nagy hőség nem várható.

Ez az időjárás a tavaink környékén azt jelenti, hogy csodálatos strandidő van mindenki számára, 29-30 fok körül várható a hőmérséklet például a Balatonnál, amelynek vize Siófoknál 24 fokos. Helyenként csak 1-1 felhő zavarhatja meg a napsütést, egyébként mindenütt naposra fordul az idő a tavak környékén.

A nyári kapás növényeinknek viszont nagy szüksége lett volna a szárazságra az elmúlt egy hétben, de sajnos országszerte száraz időjárás uralkodott és még a vasárnap délutáni hidegfront is csak a levegő hűtését végezte el. Hazánkban továbbra is jelentős területeken tapasztalható aszály, ez nagyon rosszat tesz a kukoricának és a napraforgónak, a szárazság számos növény számára hozott pusztulást.

Ami az előttünk álló időszakot illeti, a következő napokban ugyan fokozatos melegedést fogunk tapasztalni, szerencsére nem lesz az a fajta pusztító hőhullám, mint amit júliusban tapasztaltunk – cserébe csapadék sem igazán várható.