promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy magyar fiatal őrült világrekordot hozott össze Nyíregyházán – a felvételtől a szád is tátva fog maradni
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországnak új világrekordere van, amit Nyíregyházán hoztak össze egy billiárdasztalon.

A sportban számtalan világrekorder van, és tudjuk jól, hogy ehhez nem kell Usain Boltnak lennünk, és 9,58 másodperc alatt teljesíteni a 100 méteres síkfutást. A műfajon belül világcsúcsot valamilyen őrült trükkel is fel lehet állítani, amire csak mi vagyunk képesek. Szóval ez olyan, hogy Usain Bolt persze profi futó, de mégis te tartod mondjuk a hátrafelé futás világrekordját, amihez szintén egyedik technika kell.

A snooker, és persze maga a billiárd is roppant népszerű sportág. Most egy magyarországi amatőr pooljátékosnak sikerült óriási sikert elérnie a lökési technikájának köszönhetően.

Kővári Bence felért a csúcsra, és megdöntötte a leghosszabb biliárdgolyó-pörgetés világrekordját. Sokszor lehet látni, hogy ha egyedi technikával ütjük meg a fehérrel a másik golyót, akkor előbbi elkezd pörögni. A nyíregyházi játékos is ezt érte el, csak hát meglepően profi módon.

Ezt a rekordot a híres francia trükklövész, Florian „Venom” Kohler állította fel. A világcsúcsot először 2017-ben sikerült lefektetni 23,53 másodperccel, majd egy évvel később 27,28 másodperccel. Újabb három év telt el, mire Florian újra megugrotta a lécet, és elképesztő, 42,20 másodperces időt állított be, amit Kővári Bence majdnem öt másodperccel múlt felül.

A magyarországi 29 éves amatőr játékost pont Kohler videója ihlette meg, és tudta jól, hogy megy neki ez a lövés, csak tovább kell fejlesztenie. A rekorddöntésre végül a nyíregyházi Dallas Biliárd Clubban került sor.

Aznap Bence több mint egy órát gyakorolt, mielőtt végrehajtotta volna az első hivatalos lövését. Háromszor próbálkozhatott a rekord megdöntésével, de már elsőre sikerült neki. A világrekord feltételei között az is szerepel, hogy a pörgő golyó nem érintheti meg a falat, de hát ez alap volt az amatőr játékosnak is.

A nyíregyházi billiárdos végül 47,13 másodpercig tudta a különleges technikájával pörgetni a golyót. Valószínűleg Florian Kohler vissza akarja majd szerezni a világcsúcsot, de addig Bence sem fog pihenni. Addig is van egy új magyar világrekorderünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás