promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vasárnap újabb pokoli hőségroham jön, hidegfronttal érkező heves zivatarok törik le a forróságot
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezúttal rövidebb lesz a hőhullám, töltsük árnyékban a hét utolsó napját!

Forró és csapadékos volt a június, az idei első nyári hónapunk bővelkedett eseményekben. Hőség- és csapadékrekordot is regisztráltak az országban, és sajnos károkozó zivatarokból is bőven kijutott, Szabolcsban óriási jégeső pusztított, Bács-Kiskunban aszfaltolvaszó forróság csapott le, és a nyár java még hátravan.

A hónap utolsó napján ismételten le fog olvadni a mosoly az arcunkról, főleg a középső országban élőknek, a fővárosban ugyan „csak” 35 fok körüli maximumokra számíthatunk, Bács-Kiskunban viszont ezúttal is 37 fokig kúszhat fel a hőmérő higanyszála.

Hűsítő záporra napközben esély sem lesz, de még csak felhőre se nagyon, így gyorsan felszökik majd a hőmérséklet, már délelőtt elérhetjük akár a 30-31 fokot is. A tetőző kánikulát csak az esti órákban kezdi mérsékelni egy hidegfront, ami északon már ekkor okozhat záporokat, zivatarokat, viharos szelet – ezekre a vármegyékre ki is adták a figyelmeztetést.

A vasárnapi forróság rendkívül megterhelő lesz, fejfájásra, vérnyomásingadozásra számíthatnak az arra érzékenyek, az átlagosnál melegebb idő a kisgyermekekre és az idősekre különösen veszélyes lehet. A legmelegebb órákban lehetőleg ne tartózkodjunk a napon, vagy csak megfelelő védelemmel, ugyanis az UV-szint extrém magasra emelkedik.

Hétfőn már szinte az egész országban előfordulhat csapadék, azonban a Tiszántúlon még mindig bőven 30 fok fölött lesz a csúcshőmérséklet, míg a Dunántúl egyes részein már csak 24-26 fokot. Keddtől már valamivel mérsékeltebb melegre számíthatunk, és várhatóan csak a hét második felében kezdődik melegedés – ettől persze még hamisíthatatlan nyári idő várható, de időnként előfordulhat zápor-zivatar, a kánikula pedig egy időre háttérbe szorul majd.

Forrás: Hungaromet

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás