promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Robbanás Budapest belvárosában, lángra lobbant az egyik sérült ruhája, hatalmas káoszt okozott egy jelzőlámpa
Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Zebrán álló gyalogosok mellett robbant fel egy lámpa, égési sérülést okozott a detonáció.

Ijesztő robaj hallatszódott szerda este Budapest VI. kerületében, a Lövölde téri kereszteződésnél, miután egy jelzőlámpa műszaki hiba miatt felrobbant, majd teljesen kiégett. A szerencsétlen incidens során két ember megsérült, egyikőjüket égési sérülésekkel kellett kórházba szállítani.

A közösségi oldalakon olvasható rémült beszámolók szerint a robbanást sikolyok követték, ezt követően pedig az áram is elment a környéken. A rendőrségi szemlét követően szakértők vizsgálódtak a helyszínen, ennek alapján bebizonyosodott, hogy rövidzárlat okozhatta a balesetet.

Mint kiderült, a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, az esetet a továbbiakban is szakértők bevonásával vizsgálják.

A baleset után megszólalt az egyik sérült is, aki mindenkinek megköszönte a gyors segítséget:

„Én voltam a tegnap esti Lövölde téri robbanás egyik áldozata, szerencsére csak könnyebben sérültem. Ezúton szeretném megköszönni annak a Lidl alkalmazott hölgynek, aki hozta rám a jeget, annak a Lövölde téri gyógyszertárosnak, aki rögtön szaladt mi kell a patikából és a két épp arra sétáló egészségügyis hölgynek, akik segítettek, amíg kiért a mentő. Köszönöm a szuperprofi és hihetetlen empatikus mentősöknek, hogy elláttak, bevittek a kórházba” - olvasható Soproni Tamás polgármester posztja alatt.

A baleset másik áldozata is üzent, az ijedtségen kívül lett komolyabb baja, ám ez csak a szerencsének köszönhető, ugyanis a kommentek szerint lángra lobbant a nadrágja az eset során. Soproni Tamás, Terézváros polgármestere A jelzőlámpákat kezelő Budapest Közút Zrt.-t arra kérte, hogy azonnali hatállyal vizsgálják át a kerületi lámpákat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás