promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Robbanás Budapest belvárosában, lángra lobbant az egyik sérült ruhája, hatalmas káoszt okozott egy jelzőlámpa

Robbanás Budapest belvárosában, lángra lobbant az egyik sérült ruhája, hatalmas káoszt okozott egy jelzőlámpa

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Zebrán álló gyalogosok mellett robbant fel egy lámpa, égési sérülést okozott a detonáció.

Ijesztő robaj hallatszódott szerda este Budapest VI. kerületében, a Lövölde téri kereszteződésnél, miután egy jelzőlámpa műszaki hiba miatt felrobbant, majd teljesen kiégett. A szerencsétlen incidens során két ember megsérült, egyikőjüket égési sérülésekkel kellett kórházba szállítani.

A közösségi oldalakon olvasható rémült beszámolók szerint a robbanást sikolyok követték, ezt követően pedig az áram is elment a környéken. A rendőrségi szemlét követően szakértők vizsgálódtak a helyszínen, ennek alapján bebizonyosodott, hogy rövidzárlat okozhatta a balesetet.

Mint kiderült, a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, az esetet a továbbiakban is szakértők bevonásával vizsgálják.

A baleset után megszólalt az egyik sérült is, aki mindenkinek megköszönte a gyors segítséget:

„Én voltam a tegnap esti Lövölde téri robbanás egyik áldozata, szerencsére csak könnyebben sérültem. Ezúton szeretném megköszönni annak a Lidl alkalmazott hölgynek, aki hozta rám a jeget, annak a Lövölde téri gyógyszertárosnak, aki rögtön szaladt mi kell a patikából és a két épp arra sétáló egészségügyis hölgynek, akik segítettek, amíg kiért a mentő. Köszönöm a szuperprofi és hihetetlen empatikus mentősöknek, hogy elláttak, bevittek a kórházba” - olvasható Soproni Tamás polgármester posztja alatt.

A baleset másik áldozata is üzent, az ijedtségen kívül lett komolyabb baja, ám ez csak a szerencsének köszönhető, ugyanis a kommentek szerint lángra lobbant a nadrágja az eset során. Soproni Tamás, Terézváros polgármestere A jelzőlámpákat kezelő Budapest Közút Zrt.-t arra kérte, hogy azonnali hatállyal vizsgálják át a kerületi lámpákat.