promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felfoghatatlanul durva dolgot tettek a mentősökkel, nem hagyták szó nélkül
Borítókép:  police.hu archív
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Értetlenül állnak a történtekkel szemben a mentősök.

Hétfőn az Országos Mentőszolgálat egy fontos közleményt tett közzé Facebook oldalán:

„FELFOGHATATLAN, HOGY MIÉRT TESZ ILYET VALAKI!

Egy 16 éves lány újraélesztéséhez kérte tegnap Mezőcsátra a mentők gyors segítségét egy férfi, aki elmondása szerint ugyan látja a történéseket, nem mer közelebb menni. A hívás ezek után ugyan megszakadt, mentésirányító bajtársunk azonnal több mentőegységet riasztott, köztük a miskolci mentőhelikoptert is. A mentőerők perceken belül helyszínre értek és a rendőrökkel közösen átfésülték a környéket, ahol senkit sem találtak. Eközben a mentésirányítás is folyamatosan próbálta visszahívni a bejelentőt, aki nem vette fel többé a telefont. Bár a mentők nem feltételezték, hogy ezzel bárki is viccelhet, hamar kiderült, hogy csak rossz tréfáról van szó. Bajtársaink ugyan megkönnyebbültek, hogy nincs rájuk szükség, az eset még a helyi lakosság körében is komoly felháborodást váltott ki.”

Évek óta probléma, hogy a rendőrségnek, katasztrófavédőknek és a mentősöknek is meg kell küzdeniük az úgy nevezett fals hívókkal. Ezért sűrűn felhívják a figyelmet arra, hogy a 112-es segélykérő vonalat csak és kizárólag valós baj esetén tárcsázzák az emberek.

A 112-re évente érkező, mintegy ötmillió hívás közül négymillió egyáltalán nem igényel beavatkozást és ez az arány már évek óta változatlan. A fals hívások viszont a valódi veszélyt jelentő helyzetek elől veszik el a figyelmet és vonják el a kapacitást. 

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat Kommunikációs Igazgatója elmondta, hogy 112 már eleve szűri a mentősök számára azokat a hívásokat, amikkel nincs dolguk. Így több figyelem jut a valódi feladatellátásra. Ettől függetlenül továbbra is mindenkit arra kérnek, hogy csak akkor tárcsázzák a segélyhívót, ha valódi veszélyhelyzetben vannak.

A rendőrség honlapján összegyűjtötték a leglehetetlenebb segélyhívásokat, amikből néhány részletet itt is meghallgathat:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás