promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Berobbannak a zivatarok, ezekben a vármegyékben veszélyre figyelmeztetnek, narancs fokozatúra emelkedett a riasztás

Berobbannak a zivatarok, ezekben a vármegyékben veszélyre figyelmeztetnek, narancs fokozatúra emelkedett a riasztás

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Heves viharok készülődnek, már kedd délután zivataros zóna kialakulására kell számítani.

Egyetlen nyugodt napot kaptunk csupán az előző heti hőség, valamint az azt lezáró hidegfront után, melynek nyomán rekordcsapadék és óriási jégeső zúdult az északi országrészre. Kedd délutántól azonban ismét instabillá válik a légkör, ami heves viharokat eredményezhet.

A legfrissebb előrejelzés szerint dél felől egy zivataros zóna kialakulására kell számítanunk, ami élénk, viharok környezetében erős széllökéseket is eredményezhet a felhőszakadás és jégeső lehetősége mellett. A csúcshőmérséklet 28 és 33 fok között tetőzik, a déli vármegyékben lesz melegebb.

Az esti órákban a délnyugati országrészben már csak kisebb záporokra kell készülni, a középső országrészben ugyanakkor villámfényes lehet az éjszaka, a zivatarzónák észak felé haladva gyengülnek el.

Az UV-sugárzás a kedd délutáni és szerdán napközben is magas lesz, és bár fronthatásra nem kell számítanunk, a meleg, fülledt idő megterheli a szervezetet, figyelni kell a megfelelő bőrvédelemre, illetve a folyadékfogyasztásra is.

A levegőminőség országszerte megfelelő, a hortobágyi pusztaságon mértek valamivel magasabb szállópor-koncentrációt. Az aszályhelyzet az elmúlt napok csapadékosabb időjárásának köszönhetően javult, ám az Alföldön továbbra is szükség lenne az esőre.

Szerda hajnalban ismét a Dunántúlon számíthatunk záporokra, zivatarokra, majd a délutáni órákban már az ország többi részén, szinte mindenhol kipattanhatnak viharok. Az Alföldön lesz a legmelegebb, ott 30-32 fok is lehel, máshol 26-28 fokra készülhetünk.

Egészen szombatig hasonló idő várható, mérsékelt nyári meleggel, többfelé előforduló csapadékkal. A hét vége felé közeledve azonban fokozatosan emelkedik a hőmérséklet, vasárnap már ismét 37 fok körüli maximumok lehetnek az ország egyes részein.