promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Leszakad az ég, durva zuhé közeleg, teljesen szét fogja verni ezt az országrészt

Leszakad az ég, durva zuhé közeleg, teljesen szét fogja verni ezt az országrészt

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Nem kegyelmez nekünk a hidegörvény, intenzív csapadék érkezik.

Véget ér a nyugalom az időjárásban, már száguld felénk egy hidegörvény, ami kiadós esőt, intenzív csapadékot, felhőszakadást, záporokat, zivatarokat hoz magával, de még nem kell az egész országban esőre számítani. Gomolyfelhők ugyan estére az egész ország területén kialakulhatnak, de a durva zuhé majd a déli, délkeleti országrészt fogja sújtani.

Kedd délelőtt a déli, délnyugati országrészben már kialakulhatnak néhány zivatar, melyeket intenzív csapadék, esetleg szélerősödés kísérhet. Ezt követően délután, este dél felől tovább labilizálódik a légkör és újabb hullámban várható zivatarok kialakulása, melyeket kiemelten délen, délkeleten lokálisan felhőszakadás (> 30 mm), viharos széllökések (ált. 60-80 km/h) és esetleg kisebb méretű jég (~ 1-2 cm) kísérhet. Szerdára virradó éjszaka várhatóan nem cseng le a zivatartevékenység, egyre északabbra lehet számítani előfordulásukra (legkevésbé északkeleten).

(Fotó: OMSZ)

Ami az országos időjárás-előrejelzést illeti: a keddi napon általában sok napsütésre van kilátás, a felhős tájakon is szakadozik a felhőzet, a csapadékgócok száma átmenetileg csökken. Főleg késő délutántól törhetnek egyre magasabbra a képződő gomolyfelhők, és előbb a déli országrészben valószínű zápor, zivatar, miközben nő a számosságuk. Néhol felhőszakadás is előfordulhat.

Az északkeleti szél helyenként megélénkül, zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet 27 és 33, a késő esti hőmérséklet 21 és 26 fok között valószínű.