promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ide hozhat jeges zivatarokat és felhőszakadást a közelgő hidegfront, fázni viszont nem fogunk
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ismét jönnek a nagy viharok, de nagy lehűléstől már nem kell tartanunk.

Az elmúlt napokban sem maradtunk zivatarok nélkül, ám már kissé nyugodtabb volt az időjárásunk, és kevesebb helyen pattantak ki hevesebb vihargócok. Hamarosan azonban ismét visszatér a változékony idő.

Mindemellett azonban a melegedés is egyre intenzívebb, a héten már egyre több helyen közelíti meg a 30 fokot a nappali csúcshőmérséklet, így a közelgő hidegfront sem hoz jelentősebb lehűlést.

Kedden a hajnali órákban még viszonylag eseménytelen lesz az időjárás, 7-15 fokos minimumokkal, délelőtt azonban már egy gyengébb hidegfront érinti a nyugati területeket, így itt szórványosan valószínű zápor, zivatar, viharok környékén jelentősebb szélerősödéssel. Riasztást Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém, valamint Zala vármegyékre adtak ki zivatar miatt.

A délutáni órákban is hasonló időjárásra készülhetünk, a tartósan borult, csapadékos területeken 22-25 fokig kúszik fel a hőmérők higanyszála, az ország keleti felén azonban, ahol inkább a napsütésé lesz a főszerep, akár 27-29 fokot is mérhetünk.

Az UV-sugárzás továbbra is erős lesz, így ajánlatos fényvédő krémet használni azoknak, akik többet tartózkodnak a szabadban. A hidegfronti hatás az arra érzékenyeknél okozhat kellemetlen panaszokat. A levegőminőség azonban továbbra is jó, a pollenterhelés pedig csak a középső országrészben magasabb.

Szerdán már inkább az ország keleti, északkeleti részeire tevődik át a zivatartevékenység, itt szinte mindenhol számíthatunk akár hevesebb viharra is. Fülledt meleg várható, 27-29 fokkal, míg a Dunántúlon 23-26 fokos nappali csúcshőmérsékletre számíthatunk.

A hét további részében marad a változékony időjárás, főleg a második felében ismét egyre több helyen lehet csapadék a hosszú távú előrejelzés szerint, ám a hétvége akár már 30 fok fölötti maximumokat is hozhat.

Forrás: Hungaromet

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás