promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Túlárazott moslék Osváth Zsolti lángosa? Kőkemény véleményt mondtak a budapestiek az újonnan nyílt Nagy Lángosról
Borítókép:  YouTube (screenshot)
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megjöttek az első vélemények Osváth Zsolt lángosozójáról.

A napokban megnyílt Osváth Zsolt Nagyi Lángos nevű vendéglátóegysége Budapest 7. kerületében, ahol az első nap 100 ingyen lángost osztottak ki. Nem telt bele sok időbe, mire megérkeztek az első vélemények a főváros új lángosozójáról, és azért bőven akadnak olyanok, akik szerint Osváth Zsolték eléggé túlárazták a finomságaikat.

Egyesek sokallják, hogy egy sima lángos 1190 forintba kerül, míg az örök kedvenc sajtos-tejfölös lángost már 1790-ért adják. Emellett van ragus lángos is 3490-ért, desszertnek pedig ehetünk akár házi palacsintát is (két nutellás kerül 1690 forintba), mindezt leöblíthetjük finom házi szörppel, amiből 890 forintba kerül 4 deciliter.

Mihez képest drága a Nagyi Lángos?

A budapesti vásárokban találkoztunk már 14 000 forintos lángossal is, a Balatonon is sok helyen pofátlanul drágán adják már ezt a slágerételt, de igazából Budapesten belül is vannak helyek, ahol sokkal elszabadultabb árak vannak. Persze lehet, hogy az aluljárókban olcsóbban juthatunk lángoshoz, de talán annak nem is olyan a minősége, mint amit a Nagyi Lángos-ban lehet kapni.

Osváth Zsolt az ország egyik népszerű influenszere, befutott tartalomgyártó, akit sokan követnek és sokan ismernek az országban, éppen ezért biztosra vehetjük, hogy ha a nevét és az arcát vállalva nyit egy ilyen vendéglátóhelyet a belvárosban, akkor törekedni fog arra, hogy olyan minőségben készítse el az ételeket a vendégeiknek, amit elvárnak a pénzükért.

Ehhez képest viszont egyáltalán nem drága, sem túlárazott a Nagyi Lángos, hiszen Zsolték pont, hogy nem a külföldi turistákra szabták az árakat, hanem törekedtek arra, hogy az éhes magyar ember is meg tudja engedni magának akár a baconös vagy a marhapörköltes lángost is, a pénztárcája se ürüljön ki, és jól is lakjon vele.

Mondunk egy ellenpéldát: Budapest egy másik felkapott lángosozójában 800 forinttal többe kerül egy sima lángos, míg a sajtos-tejfölös 2700-ba kerül.

Jók az árak, csak a minőséggel van gond?

Nem csak azt írták többen, hogy magasak az árak, de azt is, hogy minőségbeli problémák is vannak. Valakinek már az sem tetszik, hogy a lángosra pörköltet, ragukat tesznek; szerinte így moslék válik a lángosból. Egy másik kommentelő pedig azt mondta, hogy szerinte nem sültek meg vagy nem keltek meg rendesen a tészták, mert amikor ő ment oda enni, akkor nem volt olyan a lángos, mint amiket ingyen osztogattak szét.

„Ma kora délután ki akartuk próbálni. De amíg álltunk a sorban, láttuk a kész lángosokat....Valószínűleg nem volt idejük megkelni/megsülni, mert amiket épp adtak ki, nagyon laposak, és nagyon halvoványak voltak”

„Tovább romlik a magyar lángos minősége. Már ezek nem lángosok hanem mindenféle pancsolt feltéttel árult kelt tészta aminek semmi köze az igazi piacos lángoshoz. Ami eddig hungarikum volt moslékká teszik. Kb. olyan mintha a tokaji aszút összekevernék a kannás borral!!! Csak a pénz a külföldiek elkápráztatása lángosonként 3000ft-ért. Utálom már az összes magyar lángososnak nevezett boltot”

„Üllőin 950 a sajtos tejfölös”

„Hiába a sok munka, elképesztően giccses lett. Nem mondom, hogy nem volt ilyen vidéken, vagy a gangos városi házakban. De ez nem a magyar vidék!”

- olvashatók a negatív vélemények között, de szerencsére sokkal többen vannak, akik gratulálnak és sok sikert kívánnak Zsoltéknak a Nagyi Lángos-hoz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás