promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt a figyelmeztetés: fagy után orkán és jeges zivatar dúlhatja fel a vasárnapunkat, ezekre a megyékre adtak ki riasztást
Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A legfrissebb, vasárnapi előrejelzés szerint javarészt közepesen vagy erősen felhős égképre számíthatunk a hét utolsó napján, hosszabb-rövidebb időre előbukkanhat a nap, leginkább a Nyugat-Dunántúlon számíthatnak több napsütésre.

Ugyanitt lesz a legkisebb az esőnek is az esélye, másutt azonban elszórtan várható eső, zápor, illetve zivatar is.  Az északnyugati, északi szelet az Észak-Dunántúlon és az északkeleti országrészeken erős, néhol viharos széllökések kísérik majd.

Hajnalban -1 és 5 fok között alakul a hőmérséklet, a nappali maximum is mindössze 9 és 16 fok között alakul, az északnyugati tájakon lesz a leghűvösebb idő, itt csupán 9-11 fokra számíthatunk.

A Hungaromet prognózisában több megyére is riasztást adtak ki vasárnapra, a déli, délutáni órákban elsősorban Északi-középhegység térségében, illetve a Salgótarján-Szeged vonalában, néhol zivatarra is számíthatunk. Intenzív zivatar környezetében pedig akár jégdara is hullhat.

Elsőfokú riasztást Heves, Nógrád, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád vármegyékre adtak ki.

Az időjárás a következő napok során leginkább a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg, általános tünetekként fejfájás, valamint migrén is jelentkezhet. Továbbá megnyúlhat a reflex- és reakcióidő, ami a közlekedés résztvevőitől kívánja meg a fokozott figyelmet.

Az allergiások számára is folytatódnak a nehezebb napok. Annak ellenére, hogy a csapadékos időszak némileg csökkentette a pollenterhelést, így is egyszerre több, mint 20 féle virágport mutattak ki a levegőben, többségük koncentrációja pedig országosan magas.

A jövő hét elején még tovább csökken a nappali felmelegedés, hétfőn mindössze 14 fokos maximumra számíthatunk, a hajnalok továbbra is csípősek lesznek. Eső, záporeső hétfő délelőtt szinte bárhol előfordulhat, és a hét további részében is változékony időre számíthatunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás