promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Akár orvoshoz is kerülhetünk a cudar időjárás miatt, kettősfronti hatás érvényesül a hétvégén
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ritkán tapasztalt időjárási jelenségek lesznek a hétvégén.

Szombaton a keleti és délkeleti régiókban hosszabb időszakokra számíthatunk napos idővel, míg más területeken több felhő borítja az eget, és időnként eső, zápor, valamint délután néhol egy-egy zivatar is kialakulhat. A légmozgás élénk lesz helyenként, északnyugaton pedig erős. A hajnali órákban -2 és +6 Celsius fok között alakul a hőmérséklet, míg délutánra 12 és 18 fok között várható.

Szombaton egy összetett időjárási helyzetben vagyunk, ahol mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek számíthatnak tünetekre. A hűvös reggelek fokozhatják az ízületi kopások okozta fájdalmakat, különösen az átlagosnál hidegebb időjárás esetén. Fejfájás, izomgörcsök, vérnyomás-ingadozások és keringési problémák is előfordulhatnak.

A széllel kitettebb területeken élők még nagyobb valószínűséggel szenvedhetnek fejfájástól, hiszen a szél irritálhatja az idegeket, fokozva ezzel az érzékenységet és nyugtalanságot. Az alacsony hőmérséklet és a hideg érzet mellett nagyobb a megfázásveszély, ezért javasolt rétegesen öltözködni.

Szombaton a kültéri tevékenységek tervezői nem számíthatnak kifejezetten kedvező időjárásra. A napsütés kevés lesz, és elszórtan csapadék is várható, ami tovább ronthatja a hőérzetünket az egyébként már hűvös időben. Ezen felül az északias szél tovább fokozhatja a hidegérzetet. 

Vasárnapra sok felhő lesz jelen a égbolton, ugyanakkor nyugaton és északkeleten számíthatunk naposabb időszakokra. Ezen területeken kisebb az esélye számottevő csapadéknak, míg máshol elszórtan előfordulhat eső vagy zápor. Az északias szél élénk, erős lesz, helyenként a Dunántúlon és néhány északkeleti területen pedig akár viharos is lehet. A nappali hőmérséklet 10 és 17 Celsius fok között alakul, a melegebb időszakokat délkeleten és keleten várhatjuk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás