promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Akkora a szárazság, hogy egy 1000 éves monumentális alkotás bukott felszínre a víz alól Spanyolországban, csodájára jár a világ
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lenyűgöző látvány.

Az elmúlt időszakban rengeteg olyan hírről számolhattunk be Magyarországon is, amelyek arról szólnak, hogy több évtizede, vagy éppen több évszázada nem látott dolgok látszódnak ki a szárazság miatt egyes helyeken, például a Duna magyarországi szakaszán. Korábban ugyanis több világháborús roncs is felszínre bukkant, sőt, Budapesten a Margit híd egyik lábánál még egy "titkos alagút" is kilátszódott, de kicsit messzebbre menve földrajzilag még ennél is régebbi, monumentális alkotások kerültek felszínre.

Spanyolországban például a szárazság miatt csodálatos látványban lehet részünk, ugyanis felbukkant egy 5000 éves megalitos alkotás, amit most bárki megcsodálhat YouTube-on. Spanyolországban ugyanis volt olyan időszak, amikor napokig 46 fok felett volt a csúcshőmérséklet, így pedig évtizedek óta először újra látni lehetett az úgynevezett "spanyol Stonehenge"-et.

Ám nem ez a leglátványosabb, felszínre hozott történelmi emléke a mediterrán országban tapasztalható szárazságnak, hanem egy 11. században épült kőtemplom, amely egy, 1960-ban víz alá került középkori kis falu legmagasabb építménye volt. A tornyait ugyan eddig is lehetett látni a partról, ám most az egész épület körülsétálható. Sőt, már az utazási irodák is kapva kaptak a felszínre került középkori templomon, a Greendex ugyanis arról számolt be, hogy az utazási irodák már külön utakat is szerveznek a helyszínre, a régi Sant Roma du Sau falu látványosságához.

Íme az elképesztő építmény:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás