promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most közölték a meteorológusok: jégeső, viharos szél tombolhat ezekben a vármegyékben
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A meteorológusok kiadták a riasztást több vármegyére is.

Egy magassági teknő, illetve vasárnap már a déli ágán kialakuló légörvény alakítja időjárásunk. Ennek hatására több felhőre és elszórt jelleggel záporokra, néhol zivatarokra számíthatunk, de a kiadott riasztás értelmében szélerősödésre is számíthatunk; több vármegyében is viharos széllökések és jégeső tombolhat a zivatartevékenységek során.

A vasárnap éjfélig érvényben lévő riasztás szerint szombat késő délutánig az ország északnyugati kétharmadában néhol az ég is megdörrenhet. Zivatar környezetében átmeneti viharos (~55-60 km/h) széllökésre is van esély. Vasárnap a déli, délutáni órákban elsősorban kb. Salgótarján-Szeged szélesebb sávjában, illetve valamivel naposabb keleti részeken, van ismét esély néhol villámtevékenységre. Intenzívebb zápor vagy zivatar környezetében szombaton és vasárnap jégdara továbbra is előfordulhat.

Térképen a vasárnapi riasztást érintő vármegyék:

(Fotó: OMSZ)

Az országos időjárás-előrejelzés szerint szombaton éjszaka zömmel az északkeleti harmadban lesznek kevésbé felhős tájak, hajnalban a déli, délkeleti országrészben vastagszik a felhőzet. Az esti órákban még helyenként előfordulhat csapadék. A Dunántúlon élénk lökések kísérik az északnyugati szelet, a Balaton, Bakony térségében reggel már erős, viharos lökések is előfordulhatnak. Emellett hajnaltól a Bodrogköz térségében is feltámad az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű, de az Északi-középhegység szélvédett, kevésbé felhős helyein gyenge fagy is lehet.

Vasárnap túlnyomóan közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, legalább pár órára szinte mindenhol, a Nyugat-Dunántúlon több órára kisüt a nap. Ott lesz a legkisebb a csapadék esélye, másutt elszórtan - nagyobb számban a Salgótarján-Szeged vonal szélesebb sávjában - valószínű eső, zápor, néhol zivatar. Az északnyugati, északi szelet az Észak-Dunántúlon és az északkeleti tájakon erős, néhol viharos széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul, az északnyugati tájakon lesz a leghűvösebb idő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás