promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Marad a hideg, kimondták hogy meddig nem tér vissza a felmelegedés, a meteorológusok időjárás-jelentéséből felkészülhetünk az előttünk álló napokra
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Alaposan megváltozott az idő, de vajon meddig marad így?

Az elmúlt napokban meglehetősen nagy változás történt az időjárásban, miközben korábban még arról szólt a fáma, hogy sorra dőltek meg a melegrekordok, a tavasz már akkor itt volt, amikor a tél még nem ment el, rövid időn belül átrendeződött a helyzet a fellegekben. Jött a hidegfront, csapadékos lett az időjárás, sőt, volt olyan hely Magyarországon, ahol még havazott is.

Számottevő hó jelentkezett.

De vajon mi következik ezek után?

A HungaroMet előrejelzései szerint most is hűvös és hideg légtömegek alakítják a z időjárásunkat, és nagyon úgy tűnik, hogy egy darabig még ez az időjárás marad majd velünk. A következő napokban is az átlagosnál jobbára alacsonyabb hőmérsékletekre számíthatunk majd Magyarországon. Csapadékra is számíthatunk majd az előttünk álló napokban, és azt is megjegyzik a meteorológusok, hogy a hétvégéig inkább záporok következnek majd.

Április második felére tehát megérkezett a markáns lehűlés is hazánk területére, érdemben pedig ez lesz tapasztalható majd az elkövetkező napokban is.

Marad továbbra is az északias áramlás majd hazánk területén, így pedig a hűvös levegő folyamatosan utánpótlást kap majd. A meteorológusok arról is beszéltek az előrejelzésben, hogy nagyon látványosan hűlt le a levegő a körülöttünk lévő országokban. 12-18 óra alatt 25 fokról hóesésre váltott az időjárás. Nálunk is voltak olyan helyek, ahol 25 fokos volt a hőmérséklet zuhanása.

Hogy mi következik ezek után?

A meteorológusok azt írják, hogy jelentősebb felmelegedés belátható időn belül nem látszik határozottan. A HunagroMet videós előrejelzéséből pedig láthatjátok azt is, hogy pontosan hol jön majd eső Magyarországon az elkövetkező napokban, és a különböző országrészekben milyen hőmérsékleti csúcsokra van kilátás.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás