promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy nappal a 30 fok után havazhat is, drámai módon lehűl a levegő az országban
Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A hidegfront végre esőt is hoz magával, de nem mindenhol lesz elegendő mennyiség.

A hétfőn érkező markáns hidegfront kedden tovább terjeszkedik a déli országrész felé, miközben az északnyugati, északi tájakon egyre több helyen ered el az eső. Kedden borult lesz felettünk az ég, némi napsütésre egyedül délen számíthatunk.

Itt egy-egy zivatar is előfordulhat, nagyobb mennyiségű csapadék azonban leginkább a Nyugat-Dunántúlon várható. A front mentén viharos széllökésekre is számíthatunk, az éjszakai és a nappali hőmérséklet is 8-14 fok között alakul, délkeleten viszont még a 20 fokot is elérheti a hőmérséklet.

A levegő folyamatosan lesz egyre hűvösebb, a Kőszegi-hegységben pedig akár hópelyhek is megjelenhetnek a Hungaromet legfrissebb előrejelzése szerint. Estétől aztán már kevesebb csapadékra számíthatunk.

Az Alföldre várhatóan a mostani hidegfront sem szállít majd elegendő esőt, itt a talaj felső, 20 centiméteres rétege már kritikusan száraz. Kedd éjfélig ugyanakkor a nyugati határ közelében akár 20 mm-t meghaladó csapadék is hullhat.

Szerdán is folytatódik a borús időjárás, szórványosan számíthatunk esőre, akár zivatarra is, erős északnyugati szél mellett. Az éjszakai minimumok 3 és 8 fok között lesznek, a fagyzugos helyeken azonban 1-2 fok is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul majd.

Ami a folytatást illeti, napokban tapasztalt hőség egy ideig egészen biztosan nem tér vissza, az évszaknak megfelelő időjárásra számíthatunk, a tartósan 20 fok fölötti csúcshőmérsékletek valószínűleg csak a jövő hét végéhez közeledve fordulhatnak elő.

Orvosmeteorológiai szempontból a hidegfrontra érzékenyeknek lesznek nehezebbek a következő napok. Náluk fejfájás és migrén egyaránt jelentkezhet, valamint fokozódhatnak az ízületi fájdalmak és a reumás panaszok is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás