promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hamarosan leszakadhat az ég a nyári hőség után, közeledik valami, aminek nem mindenki fog örülni
Borítókép:  Unsplash
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Már április közepén beindulhat a zivatarszezon, és még hol van a vége!

Ahhoz már hozzá vagyunk szokva, hogy a nyári hónapokban egy-egy forróbb időszak után hőségzáró zivatarok hozzák meg a felfrissülést, az azonban meglehetősen furcsa, hogy erre már áprilisban sor kerülhet.

Márpedig a Hungaromet legfrissebb előrejelzése szerint napokon belül eléri hazánkat egy markánsabb hidegfront, ami végre többfelé meghozhatja a várva-várt csapadékot, amire óriási szükség van, hiszen már most több országrész is egyre erősödő aszállyal küzd, ami nyáron nagyon komoly problémákat okozhat a mezőgazdaságban.

A közeledő hidegfront ugyanakkor akár hevesebb zivatarokkal is járhat, ezt követően viszont megnyugszik a légkör, és erős lehűlés veszi kezdetét, amely a prognózis szerint a jövő hét második felében végig kitart, és utána egy darabig nem is tér vissza a nyárias idő, így az évszaknak megfelelő hőmérsékletre számíthatunk.

Addig is azonban vár még ránk néhány nyári nap, ma és holnap is szikrázó napsütésre kell számítani, csupán néhány fátyolfelhő, helyenként gomolyosodás takarhatja el előlünk a napot, csapadékra jóformán esély sincs.

Az északias szél a Nyugat-Dunántúlon és az ország keleti részén lehet erősebb, holnap pedig az északnyugati szél élénkülhet meg, estére azonban mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul. Ennél hidegebb csupán a vízpartokon és a magasabban fekvő tájakon lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 22 és 27 fok között valószínű, így a hétvége kis túlzással már nyaralóidőt tartogat. Vasárnap még ennél is melegebb időre számíthatunk, a hőmérsékleti maximumok a hét utolsó napján elérhetik akár a 30 fokot is.

Az évszakhoz képest szokatlanul meleg idő megviseli a szervezetünket is, a keringési panaszokkal élők fáradékonyabbak lehetnek, az arra érzékenyeknél pedig migrén alakulhat ki, továbbá a gyulladásos eredetű panaszok is felerősödhetnek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás