promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: belecsapott a villám egy nőbe, aki így egy speciális képességre tett szert
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Zivatarok egyre kevésbé ütik fel a fejüket Magyarországon, de ahol lesz, ott mennydörgésre és villámlásra is kell számítani.

Már bőven beindult a zivatarszezon hazánkban, és sok viharral találkozhattunk idén. Akadt olyan helyszín, ahol még tornádót is sikerült lencsevégre kapni. Bár Magyarországon rendkívül ritka, hogy valakit villámcsapás érjen, de azért nem árt itthon is óvatosnak lenni.

Kimberly Krone, a texasi Forneyból, már megtapasztalta, hogy milyen az, amikor belecsap valakibe a villám. A nő nem csak túlélte az egészet, de még egy speciális képességre is szert tett. Kimberlynek a mellkasát érte a villám, és a CBS-nek elmondta, hogy ha közeleg valamilyen vihar, akkor a mellkasa elkezd összeszorulni. Ez a dolog annál erősebb, minél közelebb ér a zivatar.

Szóval Kimberly különleges képessége inkább bosszantó, mert olyan ez, mint amikor valaki érzékennyé válik a frontokra. A villámcsapás által érintett emberek körülbelül 10 százaléka hal meg. A hatására a testben többféle elváltozás keletkezhet, például égési sérülések, idegrendszeri károsodások, vagy szívritmuszavarok.

Most az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az északi, északnyugati határvidék közelében kis valószínűség mellett kialakulhat egy-egy zivatar, de máshol nem igazán kell csapadékra számítani.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken hűvösebb, nagyobb tavaink partján és a városokban enyhébb lehet a hajnal.

Csütörtökön tovább növekszik a fátyolfelhőzet, amely a délkeleti, keleti megyéink fölött meg is vastagszik, így ott erősen felhős vagy borult lesz az ég. Északnyugat felé haladva számíthatunk több - de ott sem zavartalan - napsütésre. Napközben legfeljebb egy-egy zápor lehet, majd késő délutántól, estétől a délkeleti, keleti határszélen eleredhet az eső. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható.

Hétvége előtt, vagyis pénteken kel majd fel legkorábban a Nap. Budapesten 4 óra 45 perckor, míg az ország legkeleteibb pontján ehhez képest 17 perccel korábban, míg a legnyugatibb pontján 15 percel később lesz napkelte.

A Dunántúl nyugati részén napos idő várható kevés felhővel, míg ettől keletebbre egyre több felhő valószínű, sőt az ország keleti megyéiben már erősen felhős vagy borult lesz az ég. A keleti, délkeleti részeken eső, zápor, néhol zivatar is előfordulhat, másutt elvétve lehetnek záporok. Az északnyugati szél megélénkül, főként az Alpokalján meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22 és 27 fok között valószínű, de a tartósabban csapadékos tájakon kissé hűvösebb is lehet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás