promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: rémisztő felhők jelentek meg az égen, ami miatt tényleg egy horrorfilmben érezhettük magunkat
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A hátborzongató felhők a keleti országrész körül jelentek meg, és Debrecen fölött látványos fotók is készültek róluk.

Különleges látványban lehetett része annak, aki a keleti országrészben él, mivel asperatus felhők jelentek meg Debrecen, vagy például Újfehértó környékén. Ezeket a köznyelv világvége felhőnek is nevezi olykor, mivel tényleg hátborzongató látványt tudnak nyújtani. Ide kattintva tudjátok megnézni a képeket, és egy videót is az Időkép oldalán.

Ahogyan megemlítik, ezek olykor ijesztőek, és egy apokaliptikus horrorban érezhetjük magunkat, de abszolút nem kell tőlük tartani.

Most sok helyen felhős az idős, és a keleti országrészben esett egy kis eső is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint veszélyes időjárási jelenség nem valószínű, így nincsen semmilyen riasztás érvényben.

A gomolyfelhők feloszlanak, kiderül az ég, inkább csak kisebb körzetekben maradhatnak felhősebb tájak. A légmozgás gyenge marad, és csapadékra sem kell már számítani este. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, de az északi völgyekben hűvösebb, nagyobb tavaink partján és a városokban enyhébb lesz a hajnal.

Szép lassan az időjárás elkezd majd nyáriasra hasonlítani, de még nem szerdán, mivel itt inkább kora tavasziasra fog hasonlítani, de legalább nagyjából száraz idő lesz. A gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütés várható, csapadékra pedig az ország döntő részén nem kell számítani. Kis eséllyel az északi határ mentén fordulhat elő egy-egy futó zápor, esetleg zivatar. Gyenge marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között alakul.

Aztán csütörtökön Magyarország északnyugati felén a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütés várható, ott csak helyenként lehet záporeső. A déli, délkeleti tájakon ugyanakkor fokozatosan erősen megnövekszik a felhőzet, és a nap második felétől esőre is számítani kell. Az északi szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 16 fok között valószínű, de az északi völgyekben ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Most még nehéz elképzelni, de jövő héten ilyenkor már a sokévi átlag köré emelkedik a hőmérséklet, a csúcsérték pedig a 30, 31 fokot is elérheti. A közelgő hétvége azonban nem lesz felhőtlen, szóval csapadékos időre kell majd számítani továbbra is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás