promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Búcsú a nyárias melegtől, ezen a napon drasztikus lehűlés érkezik hazánkba kiadós esővel - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vége a bizonytalanságnak, most már tudjuk, melyik nap jön a változás, ilyen lesz az idő a következő napokban.

Az áprilisi nyár olyan megtévesztő, hogy június helyett már most megjelentek az első tiszavirágok. Jövő héten azonban egy markáns hidegfront ránt vissza minket a "rendes mederbe", és egy tartósabb lehűlés várható, tipikus, tavaszhoz illő szeszélyes időjárással.

Vasárnap többnyire napos lesz az idő, néhol azonban fátyolfelhők is felhúzódnak az égre. Egyes területeken időszakosan gomolyfelhők is képződhetnek. Eső vagy más csapadék nem várható. A délnyugati és nyugati szél élénk lesz, helyenként akár erős lökésekkel is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul. Késő este pedig 14 és 21 fok között hűlhet le a levegő.

Az esti órákban főként fátyolfelhős idő várható, de északon egyre vastagabb felhőréteg alakulhat ki. Legfeljebb az északkeleti határ mentén lehet eső vagy zápor. A szél mérsékelt marad. Az éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között alakulhat.

Hétfőn dél felé inkább derült vagy csak kevés fátyolfelhő lesz az égen, és délig ott nem várható csapadék. Északon a nap többször is előbukkan a változó felhőzet között, de délutántól az ég egyre inkább beborul arrafelé. 

Főként délutántól északon eső, zápor és néhol akár zivatar is kialakulhat, ám néhány helyen már délelőtt is eshet.

A délnyugati szél sokfelé erős lesz, helyenként viharos széllökésekkel, majd északon északnyugatira fordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 31 fok között lesz, Észak-Borsodban valószínűleg alacsonyabb, délen pedig magasabb értékeket mérhetünk.

Kedden túlnyomóan erősen felhős vagy borult idő várható, és sok helyen esőre, záporra számíthatunk. Ugyanakkor dél és kelet közelében időnként kisüt a nap, de ott is erős gomolyfelhő-képződés várható, néhány helyen záporokkal, esetleg zivatarokkal. Az északnyugati és északi szél nagy területen megerősödik. Hajnalban 9 és 15 fok közötti hőmérséklet várható. A délutáni maximumok 9 és 24 fok között alakulhatnak, a legmelegebb a Viharsarokban, míg a leghidegebb az Észak-Dunántúlon lesz. Napközben az ország északnyugati részén csökkenhet a hőmérséklet.

Íme a HungaroMet térképes időjárás-előrejelzésében, időjárás-jelentésében térképre vetítve is láthatjátok, hogy a ti lakhelyeteken milyen idő következik a hétvége folyamán:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás