promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan fordulat az időjárásban húsvét után, már ma érezhető lesz a változás szele - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk ma és a következő napokban.

A húsvéti igazi tavaszias időjárás után bár tegnapra némiképp csökkent a hőmérséklet, az előrejelzések szerint most nagyon úgy tűnik, hogy a következő napokban jelenetős felmelegedés várható, olyannyira, hogy pénteken már a 25 fokos maximumok sem kizártak, de most nézzük is részletesen!

A HungaroMet előrejelzése szerint ma a nap első felében fátyolfelhős, napos időre számíthatunk csapadék nélkül, majd délután délnyugat felől beborul az ég, és késő este néhol kisebb eső már előfordulhat. A nyugati, délnyugati szelet többfelé kísérik erős, helyenként viharos lökések. A hőmérséklet délután 16 és 21, késő este 11, 16 fok között várható.

E mellett szerencsére kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenségnek kicsi az esélye. Legfeljebb napközben a Zempléni-hegység, Nyírség térségében fordulhat elő időnként viharos (60-65 km/h-s) széllökés, figyelmeztetés azonban nincs érvényben miatta.

Ehhez képest csütörtökön éjjel már erősen, napközben változóan felhős időre számíthatunk, általában többórás, északkeleten kevesebb napsütéssel. Az esti órákban vastagabb, összefüggőbb felhőzet érkezhet. Elszórtan előfordul eső, zápor, nagyobb eséllyel északon, északkeleten. A nyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Hajnalban 6, 12, délután 18 és 23 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de délen mérhetik a magasabb értékeket.

Időjárásunk péntekre sem változik jelentősen, változóan felhős időre van kilátás általában többórás napsütéssel. Helyenként előfordulhat eső, zápor, nagyobb eséllyel északkeleten. Élénk, helyenként erős lökések kísérik a nyugati, északnyugati szelet. A minimum 7 és 12, a maximum-hőmérséklet 20 és 25 fok között várható, délen lesz a melegebb idő.

Ha még ennél is részletesebb előrejelzésre vágysz, nézd meg a HungaroMet videós beszámolóját is alább!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás