promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
11 vármegyére jött figyelmeztetés, nagy fordulat az időjárásban, erre figyelnünk kell - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erre kell majd figyelnünk kedden.

A húsvét nagyon szép időt hozott, olyan helyek is voltak az országban, amelyeken jóval 20 fok fölé emelkedett a hőmérséklet. Ám most egy kisebb fordulat következik, amelyet a bőrötökön is tapasztalni fogtok majd, és a figyelmeztető előrejelzésben a HungaroMet oldalán azt is láthatjátok, hogy ez a változás pontosan mely vármegyéket érinti Magyarországon. Szinte az egész országot említik most a figyelmeztetős előrejelzésben, épp ezért érdemes most tájékozódni arról, hogy milyen idő vár majd ránk.

Tizenegy vármegyére érkezett figyelmeztető előrejelzés csapadék miatt. Több vármegyére pedig széllökések miatt  jött figyelmeztetés.

Csapadék jön tehát. A meteorológusok azt írják, hogy kedd reggelig a Dunántúl nyugati harmadában, illetve a délnyugati területeken 20 mm körüli, vagy lokálisan afeletti csapadék hullhat. Azt is hozzáteszik, hogy kedd déltől estig az ország délnyugati felében a kb. Győr-Szeged vonaltól nyugatra, ezen belül kiemelten a Dél-Dunántúlon és nyugaton szórványosan számíthatunk zivatarok előfordulására.

Mely vármegyéket érintheti a csapadék kedden?

11 vármegyét, néhol eső és zápor is lehet, néhol pedig csak egyik vagy másik kialakulására van esély.

Eső, ezek a helyeken 24 óra alatt több mint 20 mm is eshet:

Győr-Moson-Sopron vármegye, Somogy vármegye, Vas vármegye , Veszprém vármegye, Zala vármegye

Zivatarok jöhetnek:

Baranya vármegye, Bács-Kiskun vármegye, Csongrád-Csanád vármegye, Fejér vármegye, Győr-Moson-Sopron vármegye, Komárom-Esztergom vármegye, Somogy vármegye, Tolna vármegye, Vas vármegye, Veszprém vármegye, Zala vármegye

Erős széllökések jöhetnek, amelyek meghaladhatják a 70 km/h-t is:

Pest vármegye, Bács-Kiskun vármegye, Békés vármegye, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye, Csongrád-Csanád vármegye, Fejér vármegye, Hajdú-Bihar vármegye, Heves vármegye, Nógrád vármegye, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye, Jász-Nagykun-Szolnok vármegye, Veszprém-vármegye, Zala vármegye

És, hogy hány fok lesz a csúcshőmérséklet?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás