promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Soha nem hallott titok derült ki Törőcsik Mari egyetlen lányáról: ezért titkolta Teréz éveken át, hogy ki az édesanyja?
Borítókép:  Youtube (screenshot) /ATV
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Törőcsik Mari egy korábbi interjújában mesélt el néhány érdekességet egyetlen lányáról.

Bár már több éve nincs velünk, Törőcsik Mari emléke legtöbbünkben örökké élni fog. A legendás színésznő egészen fantasztikus karriert tudhatott magáénak így nem is csoda, hogy filmes és színházi szerepei mellett bizony a magánélete is sok embert foglalkoztatott és tán foglalkoztat is a mai napig.

A színésznő élete pedig bizony nem kevés fordulatban bővelkedett, melyekkel kapcsolatban a mai napig derülnek ki titkok. Ami Törőcsik Mari szerelmi életét illeti, azt tudni lehet róla, hogy szenvedélyes kapcsolat fűzte őt Bodrogi Gyulához, aki éveken át a férje is volt, élete nagy szerelmének azonban egyértelműen Maár Gyulát tartotta, akivel 1972-től 2013-ig, egészen a Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező haláláig éltek együtt.

Szenvedélyes, nagy szerelem volt a miénk. Négy férjem volt, de nem véletlen, hogy Maár Gyula volt az első, akitől gyereket akartam. Mondtam is ott, a kórházban, amikor felébredtem a klinikai halálból: Te, Maár Gyula, drága, hogy tudjuk majd mi elveszíteni egymást? Hiszen mi nagyon összetartozunk, tiszteljük egymást, szeretjük a másikat emberileg, szeretjük a másikban a művész

– nyilatkozta korábban élete szerelméről Törőcsik Mari, akitől egyetlen lánya Teréz is született, aki 1973-ban látta meg a napvilágot. A színésznő a lányával kapcsolatban pedig nem egy érdekes történetet mesélt el korábbi interjúiban.

Törőcsik Mari elárulta, hogy miután megszületett a lánya, mindenképpen azt szerette volna, hogy falun is éljen, így még abban az évben megvették az azóta elhíresült velemi házat a falu közepén.

Teréz az első elemit Velemen járta, ott a négy alsó tagozat egy osztályba járt. Aztán felkerültünk Budapestre, és beírattuk a Lisznyai utcai iskolába. Egyszer felhívtak telefonon – mert nekem nem volt szabad bejárnom az iskolába, titkolva volt, hogy én vagyok az anyja –, szóval felhívott a tanítónő, hogy hol volt elsős Teréz? Mondtam, hogy Velemen, ahol együtt járt a négy alsó tagozat. Azt mondta, hogy nemcsak ő ír a legszebben és ő számol a legjobban, hanem a gondolkodásával is kitűnik a többiek közül. Örömmel mondtam el ezt a velemi tanító úrnak

– mondta egykoron a színésznő, aki egyúttal egy igen érdekes történetet is megosztott Terézről ami talán sokakat meglephet, sokáig ugyanis senki nem tudta, hogy ki is valójában a fiatal lány édesanyja, ám amikor kiderült az igazság senki sem akarta azt elhinni.

Azt sokáig senki sem tudhatta a lányomról, hogy a lányom. Az osztálytársak is csak akkor tudták meg, amikor valamilyen iskolai lapra rá kellett írni az apa és az anya foglalkozását. Teréz beírta, hogy filmrendező és színésznő. Maár Teréz, ki a te anyád? – tette fel hangosan a kérdést a tanárnő. –Törőcsik Mari. Röhögni kezdett az egész osztály. – A mienk meg a Gobbi Hilda…

- osztotta meg a nem mindennapi titkot egy korábbi interjújában Törőcsik Mari.

A legendás színésznő haláláig ugyanabban a velemi házban élt, ahova lánya születése után költöztek, az alábbi videóban pedig az is látható, hogyan köszöntötte őt fel otthonában a Nemzeti Színház társulata még a koronavírus idején, 2020-ban.

Forrás: Blikk / Szerelmeszene

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás