promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tévedés volt Törőcsik Mari házassága, Bodrogi Gyula megdöbbentő dolgokat árult el néhai feleségéről
Borítókép:  Fortepan / Szalay Zoltán
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Legendás szerelem kötötte össze két legnagyobb színművészünket, ám az útjuk nekik sem volt egyszerű.​

Bár már nagyon távolinak tűnik, egykor bizony egész Magyarországot felcsigázta Törőcsik Mari és Bordogi Gyula mesébe illő szerelme. Két színészóriásunk nyolc éven át keresztül élt boldog házasságban egymással, s bár kapcsolatuk válással végződött egy egész életen ár szerették egymást.

De hogyan is kezdődött köztük a szerelem?

A páros a Színművészeti Főiskolán találkozott először egymással. Azóta már legendássá váló színészünknek azonnal megtetszett a törékeny színésznő, ám Törőcsik Marinak éppen akkor volt az esküvője első férjével, Wiedermann Károly filmrendezővel. Bodrogi Gyula azonban így sem hagyta annyiban a dolgot, ő ugyanis ennek ellenére biztosan tudta, hogy Mari az ő felesége lesz.

Erről néhány évvel ezelőtt D. Tóth Krisztának is mesét az Elviszlek magammal című műsorban.

Közös barátunk, Csurka Laci mondta, hogy holnap lesz az esküvője a Tündérnek (Törőcsik Mari beceneve volt a főiskolán). Mondtam, hogy hát az egy tévedés, Mari az én feleségem kell hogy legyen. Az esküvője másnapján kosárlabdázott a Laci, én pedig mondtam a Marinak, hogy menjünk el megnézni. És elmentünk, aztán visszafelé megbeszéltük, hogy az a tegnapi esküvő egy tévedés volt. Az egy rövid házasság volt. Mi ketten pedig ’56. december 7-én házasodtunk össze, még lőttek Budapesten, amikor mentünk esküdni.

- mesélte a műsorban.

Bodrogi Gyula tehát mindössze egy nappal a házasságkötése után meg is hódította Törőcsik Mari szívét, ami valljuk be nem kis teljesítmény volt a részéről. Törőcsik Mari ezután nem sokkal elvált, a két színész pedig össze is házasodott rövid idővel később.

Házasságuk pedig nem kevesebb mint nyolc éven át tartott, 1955-től 1964-ig. A két színész pedig egy életen át szerette egymást, olyannyira, hogy legendás művésznőnk halála előtt a következőket mondta volt férjéről egy interjúban:

 Maga volt a boldogság! Kilenc évig éltünk együtt. Szerettem őt.

- nyilatkozta egykoron a vasarnap.com-nak a színésznő.

A két színész a válás után is barátságban maradt egymással és egészen Törőcsik Mari 2021-es halálálig tartották a kapcsolatot és heti szintem telefonáltak egymással. Nem is csoda, hogy Bodrogi Gyulát rendkívüli módon megviselte egykori szerelme halála.

Még mindig nem tudom elfogadni, hogy nincs többé. Ugyanígy vagyok Sztankay Pistával, pedig ő már hét éve meghalt.

- mondta még 2021 év végén az Indexnek a színművész nagyjából fél évvel Törőcsik Mari halála után.

 És hogy mekkora szerelem is volt kettőjük között mi sem bizonyítja jobban, mint Bodrogi Gyula szavai az Újszónak adott interjújában arról a pillanatról amikor beleszeretett, és ahogyan elbúcsúzott első feleségétől.

 Én csak néztem, néztem őt, és valami nagyon furcsát éreztem. De ahogy az emlékesten mondtam: mindenki szerelmes volt bele. Most meg azt mondom: Mariskám, az Isten éltesse ezt a szeretetet a világ végéig. Addig szeressenek téged! És legyél boldog ott fent.

A két színész több filmben is szerepelt együtt pályafutásuk során, már idős korukban pedig az Ochideák című dalt is elénekelték együtt, amelyről alább látható is a felvétel:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás