promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás előrejelzés: már holnap beüthet a kánikula, de a késő esti órák tartogatnak kellemetlen meglepetést
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

 Ilyen idő várható, már naptejre is szükség lehet.

Minden jel arra utal, hogy a húsvéttal együtt a tavasz is menthetetlenül berobbant a Kárpát-medencébe. Bár a fátyolfelhős ég kevés helyen szakadozik fel, a tél hosszú, hideg időszaka után ha napos égnek még nem is, de meleg időnek már örülhetünk, ami már éjszaka sem hűl le nagyon: az előrejelzések alapján országszerte 10-16 fok várható a hajnali órákban.

Szerencsére a hét kezdete nem a lehűlésről fog szólni: húsvéthétfőn a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett továbbra is a legtöbb helyen vastag, szaharai poros fátyolfelhők gátolják a napsütést - ennek ellenére adott akik hosszabb időt töltenek kint, talán már érdemes lehet különböző napvédő eszközök használata, délután a hőmérők egyes helyeken 30 fokot is mutathatnak, bár azért inkább a 25-26 fok körüli hőmérséklet lesz a jellemző.

Érdemes lehet kihasználni a munkaszüneti napon a jó időt, és elmenni kirándulni, piknikezni egyet a szabadban, mert az előrejelzések alapján a délután második felében északnyugat felől egy hidegfront közeledése miatt a felhőzet vastagsága növekedni fog, és országszerte esőre, záporra, sőt esetleg helyenként zivatarra is számíthatunk. A délies szél élénk lesz, helyenként akár viharos erejű is, az esti órákban pedig nyugat felől egyre inkább nyugatira, majd északnyugatira fordul. 

Az ilyen időben szokásos orvosi figyelmeztetések természetesen most is érvényesek: 

A szeles idő gyakran növelheti a fejfájást, az ingerlékenységet és a nyugtalanságot is. Migrén, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, keringési- és szívproblémák, légzőszervi nehézségek, szédülés, rosszullét mind tapasztalhatóak lehetnek, és a gyulladásos tünetek is súlyosbodhatnak.

A részletes időjárás-jelentést az alábbi videóban lehet megtekinteni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás