promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pusztító ciklon csap le az országra néhány órán belül, másodfokú riasztást adtak ki a meteorológusok ezekre a vármegyékre - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk ma és a következő napokban.

Egy ciklon hatására ma országszerte heves esőzésekre számíthatunk, az ország bizonyos területein nem is kevésre, 20 és 40 mm-es mennyiségre is. Ennek ellenére komoly lehűlés nem várható, de most nézzük is részletesen miért.

A HungaroMet előrejelzése szerint a mai napon erősen felhős vagy borult idő várható, de lehetnek átmeneti szakadozások, vékonyodások a felhőtakaróban, nagyobb eséllyel a Dunától keletre. Többfelé, több hullámban várható időszakos eső, zápor, tartósabb és nagyobb mennyiségű csapadék a Nyugat-, Északnyugat-Dunántúlon valószínű. Az általában délkeleti irányú szelet élénk, a Dél-Alföldön erős, egy-egy helyen viharos széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 18 fok között valószínű, ennél néhány fokkal hidegebb idő a tartósabban csapadékos nyugaton, melegebb az átmenetileg kevésbé felhős keleti vidékeken lehet. Késő este 6 és 13 fok közötti értéket mérhetünk.

Egy ciklon hatására a Dunántúl nyugati felén területi átlagban 20-40 mm eső várható a következő egy-másfél nap során, de lokálisan ennél nagyobb mennyiség sem kizárt. Napközben a délkeleti országrészben a déli szelet időnként viharos (60-70 km/h-s) lökések kísérhetik.

 A várható heves esőzések miatt 5 vármegyére adtak ki figyelmeztetést a meteorológusok, Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron vármegyékre egyenesen másodfokút.

Ehhez képest kedden is borús időnk lesz, a Dunántúlon főképp de kelet felé haladva szakadozottabb lehet a felhőzet és néhány órára kisüthet a nap. Többfelé várható eső, zápor, egy-egy zivatar kialakulása sem kizárt. Megélénkül, időnként megerősödik keleten a déli, míg a nyugati területeken az északnyugati szél. A maximum 8 és 15 fok között várható, a nyugati tájakon lesz hűvösebb.

Szerdán is erősen felhős idő valószínű. Többfelé fordulhat elő eső, zápor. Az északnyugati, északi szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A hajnali 3, 8 fokról 9 és 14 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Ha még ennél is részletesebb előrejelzése vágysz, nézd meg a HungaroMet videós előrejelzését alább!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás