promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
4 vármegyére figyelmeztetést adtak ki, kellemetlen fordulat az időjárásban - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időre lehet számítani majd a jövő hét elején.

A tavaszias idő kitart, február után márciusban is érezhetjük jótékony hatását. A hétvégén is vasárnap több helyen kisütött a nap, ám később már gyülekeztek a fellegek az egyes roszágrészek felett. Hétfőn pedig már, arról írnak a meteorológusok, hogy egy ciklon mélyül ki a Kárpát-medence felett. Így pedig maradnak a felhők, miközben többfelé számíthatunk majd esőre és záporra is.

A hét első felében pedig majd itt rostokol felettünk ez az alacsony légnyomású képződmény - olvasható a HungaroMet-en.

A ciklon majd csak lassan hagyja el térségünket, ennek köszönhetően pedig az előttünk álló éjszaka már felhős és borús lesz az idő, így pedig több fele lehet majd esőre és záporesőre számítani. A délkeleti és déli szél is helyenként élénk mard, ám enyhe éjszakának nézünk majd elébe.

Közben a HungaroMet oldalán a Veszélyjelzés menüpont alatt arról lehet olvasni, hogy négy vármegyére adtak ki figyelmeztető előrejelzést hétfőre. Győr-Moson-Sopron vármegyére, Vas vármegyére, Veszprém vármegyére és Zala vármegyére. Mint írják a figyelmeztető előrejelzésben,  Nyugat-Dunántúl és a Bakony tágabb térségében területi átlagban 20-30 mm közötti mennyiségű eső várható majd a hét első napján, ám arra is kitérnek az írásban a meteorológusok, hogy lokálisan 30 mm-t meghaladó csapadékösszegek is előfordulhatnak.

A csapadék nagy része pedig a déli órák után fog majd leesni.

Arra is figyelmeztetnek, hogy hétfőn napközben a délkeleti országrészben a déli irányú szelet időnként viharos (60-70 km/h-s) lökések kísérhetik.  A hungaroMet videós időjárás-előrejelzésében azt is láthatjátok, hogy a ti lakhelyeteken mi várható majd, milyen időre lehet számítani:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás