promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás előrejelzés: Brutális hőfokok érkeznek hamarosan, nyakunkon a nyár?
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szomorkodhatnak a fagy szerelmesei, valóban közeleg a globális felmelegedés?

Bár a Szentestét megelőző nap úgy tűnhetett, hogy fehér Karácsonyunk lesz, az időjárás végül meggondolta magát, és tavaszias meleg érkezett a Kárpát-medencébe, ami minden valószínűség szerint az év végéig már velünk is marad - napközben a hűtőbe szánt ételt ne tegyük ki a verandára, elégtelen lesz a hőmérséklet a frissen tartáshoz.

Az elkövetkező napokban is folytatódik a száraz, enyhe idő, napközben 10 fok körüli csúcshőmérsékletek lesznek tapasztalhatóak az ország egész területén, míg a minimum hőmérsékletek valamivel 0 fok felett alakulnak.

Front nem várható, a jelenlegi nyugati irányból jött mozgások inkább Észak-Európában figyelhetők meg, legfeljebb csak súrolják a Kárpát-medence északi részeit. Ködképződés reggel várható, az autósok fokozott figyelemmel vezessenek az utakon.

A naplementét követően egyre kiterjedtebb területeken romlik a látási viszony, és számos helyen, kisebb eséllyel a Dunántúl északi és északnyugati területein, köd képződik. Holnap napközben főként az északkeleti megyékben várható, hogy az idő egész nap ködös marad, más területeken pedig lassan javulhatnak csak a látási viszonyok.

A délnyugati és déli területeken várható a legtöbb napsütés, míg másutt hosszabb ideig borult, párás és néhol ködös tájak lehetnek, főleg északon. Ezen területeken szitálás is előfordulhat. A déli és délnyugati szél nagyobb területen élénkülhet meg, különösen a Dél-Dunántúlon. A naposabb területeken a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 15 fok között várható, míg a borongós, főként északi területeken 3 és 7 fok között alakulhat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás