promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kvíz: a Dunántúlon vagy a Tiszántúlon található-e ez a 10 híres magyar város?
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vajon térkép nélkül tudod, hogy mi hol van Magyarország térképén?

Új földrajzi kvízünkben arra vagyunk kíváncsiak, hogy vajon térkép nélkül is tudjátok-e, hogy a játékban szereplő 10 nagy város pontosan hol helyezkedik el a térképen. A Tiszántúl és a Dunántúl lesz most fókuszban, e kettő közül kell majd választanotok a játékban. Valószínűleg nagyon egyszerűen hangzik így első hangzásra, de vajon tényleg menni fog minden térkép nélkül is?

Hogy mi tartozik a Tiszántúlhoz?

Jelenleg Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés vármegye teljes területe, illetve Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád-Csanád vármegye keleti fele tartozik ide. Bács-Kiskun vármegye egy településsel, képviselteti magát, így kell néznetek, hogy a Tiszántúl mit jelent.

A Dunántúlt egy kicsit könnyebb behatárolni, hiszen a Duna majdhogynem nyílegyenesen megy át az országon, és a magyék határai is követik a vonalát. Közép-Dunántúlból, Dél-Dunántúlból és Nyugat-Dunántúlból áll.

Csupán ennyi információra volt szükségetek, és már bele is kezdhettek a játékba, amelynek a végén simán elérhetitek azt a 10 pontot, amit már a legelején kinéztetek magatoknak. Minden kérdés után látjátok majd a megfejtést is mindig.

Kvízre fel!

Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás