promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kvíz: a Dunántúlon vagy a Tiszántúlon található-e ez a 10 híres magyar város?
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Kvízek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vajon térkép nélkül tudod, hogy mi hol van Magyarország térképén?

Új földrajzi kvízünkben arra vagyunk kíváncsiak, hogy vajon térkép nélkül is tudjátok-e, hogy a játékban szereplő 10 nagy város pontosan hol helyezkedik el a térképen. A Tiszántúl és a Dunántúl lesz most fókuszban, e kettő közül kell majd választanotok a játékban. Valószínűleg nagyon egyszerűen hangzik így első hangzásra, de vajon tényleg menni fog minden térkép nélkül is?

Hogy mi tartozik a Tiszántúlhoz?

Jelenleg Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés vármegye teljes területe, illetve Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád-Csanád vármegye keleti fele tartozik ide. Bács-Kiskun vármegye egy településsel, képviselteti magát, így kell néznetek, hogy a Tiszántúl mit jelent.

A Dunántúlt egy kicsit könnyebb behatárolni, hiszen a Duna majdhogynem nyílegyenesen megy át az országon, és a magyék határai is követik a vonalát. Közép-Dunántúlból, Dél-Dunántúlból és Nyugat-Dunántúlból áll.

Csupán ennyi információra volt szükségetek, és már bele is kezdhettek a játékba, amelynek a végén simán elérhetitek azt a 10 pontot, amit már a legelején kinéztetek magatoknak. Minden kérdés után látjátok majd a megfejtést is mindig.

Kvízre fel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás