promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárási anomália a mai napon: lehetetlen volt arra felkészülni ami ma jön, mindenki jobb ha tud erről a szokatlan jelenségről.
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megdöbbentő időjárási előrejelzés érkezett a mai napra, biztosan nem erre számítanál december végén.

Bár a Szentestét megelőző nap úgy tűnhetett, hogy hosszú idő után fehér Karácsony lesz az országban (jelentős mennyiségű hó esett az ország egész területén), december 24-én reggel már elkezdett egy jelentős meleg légtömeg áramlani a Kárpát-medencébe, így a havazásból napközbenre már leginkább csak latyak lett, és ez melegedési tendencia folytatódik a következő napokban is.

Napközben szinte tavasziasnak mondható, 14-15 fokos hőmérsékletek is lehetnek az ország egész területén. a nyugati irányból erőre kapó szél az északi észak-keleti régiókban okozhat komolyabb szélmozgást. Hajnalban még 4-8 fok között alakuló csúcshőmérsékletekkel (az alacsonyabb hőmérséklet északon, míg a magasabb délen várható) felhős lesz az ég, 

A felhős ég napközben sem tisztul ki, délebbi területeken is csak szakadozottá válik, északon csekély mennyiségű esőre is lehet számítani. Ebben a régióban a 11-13 fok lesz a jellemző, míg az Alföld déli részén is Baranyában szórványos napsütés mellett 14-15 fok várható.

Az előrejelzések alapján a tavaszias időjárás az év maradék részében megmarad: ez egy rendkívül érdekes meteorológiai anomáliának nevezhető, bizonyos statisztikák alapján ugyanis a Kárpát-medencében jelenleg (és az egész Kelet-közép európai térségben és nyugaton is) több fokkal melegebb van annál, mint amennyi általában lenni szokott az év ezen szakaszában.

A meleg idővel ezúttal együtt jár a szárazabb időjárás is, a csapadék mennyisége viszont idén kevesebb lesz a térségben az általánosnak mondhatónál.

Azt javasoljuk hát kedves olvasóinknak, hogy élvezzék a szokatlanul meleg időjárást, és boldog Karácsonyt kívánunk önöknek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás