promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már 20 éves a Groovehouse leghíresebb dala, ami tényleg poptörténelmet írt
Borítókép:  Groovehouse offical
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hajnal című slágert vagy nagyon utálta az ember, vagy nagyon szerette, de elkerülni tényleg nehéz volt.

Sokan biztosan meg fognak lepődni, de a Groovehouse mai napig létezik, készít új zenéket, és fellépéseket is vállalnak. Magyarország aprócska hely, de azért itt is minden stílusnak megvan a közönsége, a retrónak meg főleg.

Valószínűleg a 2001-es Hajnal című szerzeményt a hazai zenerajongók többségének nem kell bemutatni. Anno én voltam a suli rádiós általános iskolában, és ezt a dalt szinte minden nap le kellett játszani. Ha nem tetted, akkor elkezdtek inzultálni a folyosón a felsőbb éves kemény legények, mert ez a nóta még az ő szívüket is meg tudta lágyítani.

Szóval egyenesen homokba kellett dugniuk ez embereknek a fejüket, ha nem akartak találkozni a csapat egyik leghíresebb dalával.

Nehéz volt elkerülni, mert mindenhol ez szólt, és tényleg csak az az undergorund közeg tudta letagadni, hogy hallott belőle egy sort is, aki ignorálta a rádiót és a tévét. Meg nem mondom hányszor lett első a VIVA hivatalos slágerlistáján, de szerintem már a műsorvezetők is unták.

A Groovehouse csak hátradőlt, és élvezte a sikert, na meg azt, hogy a magyar piacon poptörténelmet tudott írni.

Ákos után ők lettek a másodikak, akik 2002-ben be tudtak seperni egy VIVA Comet-díjat. Nyilván ezt már kevesen nézik, de azért anno elég sokat ért. Természetesen nem degradálom a díjat, legtöbben már egy MTV EMA vagy VMA elismerést se tartanak sokra. A lényeg a hallgatottság, a pénz, na meg hogy a koncertedre mennyi ember tudsz becsábítani úgy, hogy nem csinálsz semmilyen botrányt.

A Groovehouse négy Comet-díjat kapott, ugyanúgy mint SP, vagy a Children of Distance. Pedig utóbbinak 2014-ben már olyan zenekarokkal kellett megküzdenie, mint a Halott Pénz, a Punnany Massif vagy az Ivan & The Parazol, de így is nyertek.

Szóval aki tini volt még, amikor kijött a Groovehouse slágere, az bizony már idősnek számít. A csapat két tagja az RTL Klub Reggeli című műsorában vendégeskedett, és felidézték kicsit a múltat. Judy arról is mesélt, hogy ki a mai közönségük.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás