promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az átlagembernek a pofája leszakad ezektől, II. Erzsébet egészen bizarr dolgokat adott karácsonyra a családjának
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hihetetlen, hogy milyen ajándékot adnak egymásnak a brit királyi család tagjai. 

A tavalyi év sok változást hozott a királyi család számára, ezek közül a legfontosabb II. Erzsébet királynő halála. És bár a Windsor-ház most III. Károly király uralmát éli, vannak bizonyos hagyományok, amelyekre valószínűleg számítani lehet idén karácsonykor is. Az egyik ilyen hagyomány: az éves karácsonyi ajándékcsere könnyed, kevésbé formális hangvétele.

Valójában a Windsor család hajlamos arra, hogy pimasz és vicces ajándékokat adjanak egymásnak, ami nem csoda, hiszen mindenük megvan, amit csak szeretnének. 

Minden évben karácsony estéjén a királyi család tagjai a Sandringhamban gyűlnek össze, ahol a délutáni teát követően ajándékot cserélnek. Régebben a már eltávozott Erzsébet királynő és Fülöp herceg, valamint gyermekeik, unokáik és dédunokáik nem karácsony napján, hanem szenteste estéjén vettek részt az ajándékcserében. Angliában ugyanis a Mikulás hozza az ajándékokat, méghozzá 25-én reggel. 

Az egész család összegyűlt, hogy karácsony estéjén ajándékokat bontsunk, mint mindig. Ez a német hagyomány, amely túlélte a családi vezetéknév angolosítását. Sandringhamben voltunk egy nagy szobában, egy hosszú asztallal, fehér ruhával és fehér névjegykártyákkal. A szokás szerint az éjszaka elején mindannyian megtaláltuk a helyünket, ott álltunk az ajándékkupacunk előtt

-  írja Harry herceg a Tartalék című emlékiratában.

Harry azt is leírta, hogy nem szokványos ajándékokat adtak egymásnak, az egyik évben Margit hercegnő egy golyóstollat adott neki. 2020-ban pedig Meghan Erzsébet királynő arcképével ellátott karácsonyi dísszel ajándékozta meg. Máskor Harry herceg állítólag zuhanysapkát ajándékozott a nagyanyjának, amelyen a "Bitch" szó is szerepelt. Kate Middleton pedig egy felfújható babát adott egyszer III. Károly kisebbik fiának, Anna hercegnő pedig állítólag egyszer egy bőr WC-ülőkét adott bátyjának, az akkori Károly hercegnek. Diana hercegnő pedig egy leopárdmintás fürdőszőnyeget adott a sógornőjének, Sarah Fergusonnak.

Forrás: Town and Country

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás