promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elmegyógyintézetbe záratták a királyi család tagjait, durva tény feketíti be II. Erzsébet családját
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Durva titkot rejt II. Erzsébet családja, titokban elmegyógyintézetben éltek az unokatestvérei. 

Titkos családi dolgot rejt II. Erzsébet vérvonala, amelyre a Korona című sorozat is rávilágított már. A Netflix sorozatának 4. évadának 7. epizódjában, az "Örökletes elv" című részben a nézők két kevésbé ismert királyi rokont láthatnak. Nerissá és Katherine Bowes-Lyon, Erzsébet királynő első unokatestvérei, akik az anyakirálynő bátyjának, John Bowes-Lyonnak a lányai. Az életük azonban egyáltalán nem volt annyira fenséges, mint a királyi család többi tagjának. 

A két hölgy zord elmegyógyintézetben lakott, a létezésüket pedig nagyrészt titokban tartották. 

Mi az igazság a sorozaton kívül? 

Nerissa és Katherine a skóciai Bowes-Lyon családi otthonban éltek 1941-ig. Édesanyjuk, Fenella Bowes-Lyon döntött úgy, hogy teljes idejű gondozásba helyezi őket az angliai Redhill városában. A létesítmény akkori neve, Royal Earlswood Asylum for Mental Defectives volt, a mentális betegséggel és fogyatékkal élők otthona. Amikor a nővérek elköltöztek, Nerissa 22, Katherine pedig 15 éves volt, Katherine és unokatestvére, Erzsébet királynő egyidősek voltak.

A Daily Mail dokumentumfilmje szerint Nerissa orvosi feljegyzései szerint mindig érthetetlen hangokat adott ki, a babaszavakon kívül egyáltalán nem tudott normális szavakat formálni. Úgy hírlik, hogy, a két lány értelmi szinte egy négyéves gyerek szintjén volt, fogyatékkal születtek. 

A Royal Earlswoodban töltött hosszú életük botrányos felfedezése után a nővérek unokahúga, Lady Elizabeth Anson azt állította, hogy anyjuk, Fenella nem jelentette szándékosan halottnak a lányait, amikor valójában kórházba kerültek. Valójában ugyanis a nemzet arisztokráciájának referenciakönyvében úgy szerepeltek, mint akik 1940-ben meghaltak, holott valójában még mindketten éltek.  A Korona című sorozatban Margit hercegnő meg is látogatja őket a kórházban, felszínre kerül az is, hogy hosszú éveken keresztül senki sem küldött nekik ajándékot sem, látogató pedig egyáltalán nem érkezett hozzájuk. 

Az egész történetre akkor derült fény, amikor 1987-ben újságírók felfedezték, hogy egy olyan sírban temették el Nerissát, amelyet csak egy műanyag névtábla és egy sorszám jelölt. A kórház megerősítette, hogy Katherine és Nerissa kapcsolatban állt a királyi családdal.

Forrás: Oprah Daily.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás