promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: ránk ront a nem várt fordulat az agresszív léghullámok után, erre senki sem számított
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az agresszív léghullámok nagyon változatos időjárást okoztak, de még lehetnek keményebb viharok az előrejelzés szerint.

A hidegfront tényleg erősen nekünk szaladt, hogy pont a hétvégi időjárást tette tönkre. A nedves léghullámoktól még néhány országrész nem igazán tud megszabadulni. Most késő délután és éjszaka a Dunától keletre, illetve a Duna vonalában lehet számítani több hullámban délről, délkeletről észak, északnyugat felé mozgó zivatarokra. Az erősebb cellák akár jégesőt is okozhatnak, de remélhetőleg erre nem kerül sor.

Azonban elég érdekes, hogy a hullámzó frontrendszer előtt ismét megdőlt a hajnali melegrekord: szombat reggel Debrecen Kismacs városrészében csupán 20,3 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet, ezzel új napi országos rekord született.

Már biztosan sokan kíváncsiak, hogy mi vár ránk a továbbiakban, de az Országos Meteorológiai Szolgálat lenti videójából minden kiderül.

Hétfőn Délelőtt még az ország nyugati, délnyugati részén lehet több a felhő, és ott előfordulhat eső, záporeső, esetleg délen zivatar is. Ezt követően e területeken is naposra fordul az idő. Északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon élénk lesz az északias szél, majd napközben egyre nagyobb területen mérséklődik a légmozgás. A csúcshőmérséklet 22 és 29 fok között alakul, legmelegebb a keleti, északkeleti vidékeken várható.

Kedden elkezd jócskán javulni az időjárás, és sok napsütésre számíthatunk kevés gomoly- és fátyolfelhőkkel, csapadék nem várható. Hajnalban pára-, illetve ködfoltok képződhetnek. Az északkeleti, keleti szél néhol időnként megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 11 és 17, délután 23 és 28 fok között alakul.

A nedves léghullámok bár uralkodtak a hétvégén és a hét elején, de érkezik a nem várt fordulat. Kedden is már száraz időnk lesz, és innentől gyakorlatilag ez fog uralkodni, és a meleg is marad velünk. Szerdán napos idő várható általában kevés fátyol-, illetve gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Hajnalra kialakulhatnak pára- és ködfoltok. A keleties szél néhol időnként megélénkül. A hajnali 10, 17 fokról 23 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön és pénteken sem lesz nagy változás, az időjárás gyakorlatilag szinte másolni fogja önmagát.

Azonban sokan nem fognak örülni annak, hogy lehet pont hétvégére romolhat el megint az időjárásunk. Az előrejelzés szerint szombaton változóan felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napsütéssel. Helyenként előfordulhat csapadék. Hajnalban pára-, ködfoltok lehetnek. A délnyugati, majd az északi, északnyugati szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A hajnali 9, 17 fokról délutánra 21 és 28 fok közé melegedhet fel a levegő. Ez persze még nem biztos, később meglátjuk, hogy kell-e rossz, vagy rosszabb időre számítani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás