promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt a vége, durva lehűlés jön ebben az országrészben, már most fel kell készülnünk - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimédia - Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen változatos időjárásra lehet majd számítani az elkövetkező napokban.

Szeptember úgy toppant be közénk, mintha még az ősz apró szikrája sem lenne jelen az életünkben, szinte úgy érezhettük, hog meghosszabbodott a nyár, sok helyen pedig nagyon sokáig még záporok és zivatarok sem kísérték a napjainkat, csapadék nélkül lehettünk, majd enyhe záporok szórták tele Magyarországot. Ezen a héten pedig már a hét legelején egy kisebb hidegfrontban is részünk lehetett, ami viszont nagy változást nem hozott, de közben a meteorológusok már többször is elmondták, hogy hétvégefelé jöhet a változás,

amely már sokkal látványosabb lehet majd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből is megtudhatjuk, hogy most éppen a Brit-szigetek felett egy markáns ciklon örvénylik, és ennek az előoldali áramlási rendszerébe kerül a Kárpát-medence, így dél és délnyugat irányából meleg és nedves léghullámok érekznek. Nagyobb változás pedig a hétvégére várható, ekkor ugyanis majd egy hullámzó frontrendszer éri el hazánkat.

Csütörtökön tehát elszórt jelleggel lehetnek záporok és zivatarok Magyarországon. A hullámzó frontrendszer azonban egy mediterrán ciklonnal érkezik majd a hétvégén hazánkba, csapadékosabb időjárást hozva.

Csütörtökön napközben változóan felhős időben lehet részünk, de így is lehet olyan országrész, ahol akár 31 fok is lehet a csúcshőmérséklet. A dél és a délnyugati szél nagy területen lesz majd élénk csütörtökön a nap folyamán.

Az OMSZ térképes előrejelzésében térképre vetítve láthattok egy zivatarvalószínűségi térképet is, amely megmutatja, hogy hol lehet számítani majd csapadékra Magyarországon, és mekkora százalékkal, illetve mutatnak térképet, hogy hol várható nagyobb lehűlés is, melyik országrészben, szinte kettészakad majd az ország, és a hétvégén előfordulhatnak 20 fok alatti hőmérsékletek is.

Most érdemes tehát tájékozódni, és felkészülni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás