promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: eldőlt, mikor támad az agresszív hidegfront, ami hóhérként fogja fejét venni a kánikulának
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Közeledik a változékony időjárás, amit egy agresszív hidegfront fog okozni.

Szeptemberben elején már elért minket egy agresszív hidegfront, ami azért kellően nagy felfordulást okozott. Amikor látták a lezúduló jégesőt és a hőmérséklet visszaesést, akkor már mindenki elkönyvelte, hogy beköszönt az ősz, de ez nem lett így. Továbbra is uralkodik az omega-anticiklon, ami mondhatni elég unalmas időjárást generált, de sokan ezt szeretik a legjobban.

Meleg, csapadékmentes korszak ez, amit még a szél sem zavart meg igazán. Azonban, hogy mikor támad az újabb agresszív hidegfront, az az Országos Meteorológiai Szolgálat lenti videójából kiderül.

Az omega-anticiklon persze még a trónon marad egy darabig. A hétkezdésnél főleg felhőtlen időre van kilátás, csapadék nélkül. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, de az Alpokalján időnként megélénkül a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Kedden is még napos, száraz időre lehet számítani, fátyolfelhőkkel, kevés gomolyfelhővel, a déli szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között várható.

Szerdán még döntően napos idő várható fátyolfelhőkkel, de gomolyfelhők is képződnek. Általában nem lesz csapadék, de a nap második felében főleg az ország északnyugati harmadán előfordulhat zápor, zivatar. Szóval az agresszív hidegfront előszele már meglegyint minket. A déli, délnyugati, majd a Dunántúlon a nyugati, északnyugati szél sokfelé megélénkül, főként zivatarban megerősödik. A minimum-hőmérséklet általában 10-18, a csúcsérték 27-34 fok között valószínű, nyugaton mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket.

Csütörtökön napközben már a hidegfront szakadozott felhőzete vonul nyugatról kelet felé, emellett többórás napsütésre lehet készülni. Több helyen előfordulhat eső, zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet jelentősen visszaesik a hidegfront miatt: hajnalban 10-18, délután 22-29 fok valószínű, délkeleten lesz a melegebb.

Pénteken Magyarország nyugati harmadán napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, másutt erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Főleg a középső és a keleti országrészben helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Többfelé megerősödik az északnyugati, északi szél. A hajnali 7-15 fokról 21 és 27 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

A hétvége kezdetén napos idő valószínű gomoly- és fátyolfelhőkkel, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Helyenként megélénkül a keleti, délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet jobbára 7-15, a maximum 23-28 fok között várható. Vasárnap is hasonló lesz a helyzet állítólag, de itt már újra elérhetjük a 30 fokot, legalábbis Magyarország bizonyos pontjain.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás