promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Új érmét adnak ki hazánkban, így fog kinézni az Árpád fejedelmes kiadvány
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bár az 50 ezres bankjegy csak pletyka és vágyálom, az Árpád fejedelmes érmét már biztos kiadják.

Az elmúlt időszakban olyan sokszor szóba került a régóta pletykált 50 ezres bankjegy, hogy lassan a Magyar Nemzeti Banknak tényleg el kellene gondolkodnia azon, hogy forgalomba hozzák a Kossuth Lajos arcképével elképzelt zöldhasút; ha már ennyire sokan a kezükben akarják tartani.

Ez azonban egyelőre csak vágyálom, viszont folyamatosan adnak ki olyan különleges kiadványokat, amik valamilyen évfordulóhoz kötődnek:

idén áprilisban kiadták Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a 200 forintos emlékváltozatát, majd május 10-én az Országos Mentőszolgálat alapításának 75. évfordulójára a limitált számban gyártott 50 forintost; ezt követte május 23-án a Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulójára kiadott 100 forintos emlékváltozata.

Ezek azonban rendes fizetőeszköznek számítanak, de sokan csak gyűjtik őket, hogy később jóval nagyobb összegért eladják őket. A Magyar Éremkibocsátó által kiadott érmékkel viszont sehol sem lehet fizetni - ezeket tényleg csak gyűjteni lehet.

Legújabb veretükön nem kisebb történelmi alak látható, mint a nagy Árpád fejedelem, aki őseinket hazánk területére vezette több mint 1000 éve. A Kárpát-medence diadalmas meghódítója előtt tisztelegve egy káprázatosan ragyogó, színarannyal bevont érem került kibocsátásra.

Ezt a gyűjtők most bevezető áron vásárolhatják meg: október 31-éig 6.990 forintért (eredeti ára: 13.990 forint).

A legkiválóbb verdei minőségű érme előlapján látható Árpád lóháton, míg a hátoldalra ősi magyar életfa motívum került.


(Fotó: Magyar Éremkibocsátó)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás