promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: harcias, hullámzó hidegfront készül felforgatni hazánkat, de addig rendkívüli jelenséget fogunk tapasztalni
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az időjárásunk hamarosan fordulatot vesz egy hullámzó hidegfront miatt, de addig egy érdekes jelenséget tapasztalhatunk.

Amikor szeptember elején megérkezett egy igazán harcis hidegfront, azt hihette mindenki, hogy már nem tér vissza a nyár, és készülhetünk a valódi őszre. Az időjárásunk azóta viszont roppant unalmas, és a meteorológusok is azt mondták rá, hogy beindult az úgynevezett fénymásoló mód. Ezt arra értették, hogy a jelenlegi napokban szinte csak hőmérséklet különbségek vannak, de az időjárás szinte másolja önmagát.

Tehát rendkívüli jelenséget tapasztalhatunk, mivel visszacsöppentünk a nyárba. A szeptember hatását csak abban lehet érezni, hogy elkezd hamarabb nyugovóra térni a nap, és az éjszakák is jobban lehűlnek. Hamarosan egy hullámzó hidegfront fog lecsapni ránk, de hogy erre mikor lehet pontosan számítani, az az Országos Meteorológiai Szolgálat lenti videójából kiderül.

Szinte zavartalan napsütésre, száraz, az átlagosnál melegebb időre számíthatunk a következő napokban is, szóval a fénymásoló mód folytatódik.

A hét utolsó napján sem kell csapadékra, de még felhőre sem számítani. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de az Alpokalján megélénkül a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

Hétfőn is marad a szokásos forgatókönyv az időjárásunkban. Derült, napos, száraz idő várható, csak mutatóban jelenik meg kevés gomoly- és fátyolfelhő az égen. A Kisalföldön néhol megélénkül a déli szél. A hőmérséklet hajnalban általában 10 és 18, délután 27 és 33 fok között valószínű, szóval lesz olyan hely, ahol szinte kánikulára kell készülni. Kedden is gyakorlatilag ugyanilyen időre számíthatunk.

Szerdán aztán megérkezik a változás, és a hullámzó hidegfront is fokozatosan átveszi az uralmat. Általában nem lesz csapadék, de főleg hazánk északnyugati harmadán előfordulhat zápor, zivatar a nap második felében. A déli, délnyugati, majd a Dunántúlon az északnyugati szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik. A minimum-hőmérséklet általában 10, 18, a csúcsérték 27, 34 fok között valószínű, szóval a nyárisan hőmérséklet marad. Nyugaton mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket.

Csütörtökön már a hullámzó hidegfont szakadozott felhőzete vonul nyugatról kelet felé, emellett többórás napsütésre számíthatunk. Szórványosan előfordulhat eső, zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban 9, 17, délután viszont a hőmérséklet visszaesik, így 20, 29 fokot mérhetünk, délen lesz a melegebb, északkeleten a hűvösebb idő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás