promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Őrület: egy magyar házaspár az Idalia hurrikán tombolása alatt meglépte azt, amiről sokan csak álmodoztak
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Idalia hurrikán nagy felfordulást okozott egy Egyesült Államokban, de egy magyar házaspár nem esett pánikba.

Az Idalia hurrikán még múlt hét szerdán reggel érte el az Egyesült Államok partjait a floridai Steinhatchee városától északra. A vihar előző nap még a Mexikói-öbölben erősödött fel, miután Kubán átvonult. Az Idalia rövid ideig egy rendkívül veszélyes 4-es kategóriájú hurrikán volt, de aztán kissé meggyengült, és 3-as kategóriával csapott le Keaton Beach-nél Amerikában.

A Nemzeti Hurrikánközpont figyelmeztette a lakosokat, hogy a vihar katasztrofális áradásokat és pusztító szeleket okozhat.

A vihar középpontja múlt hét szerdán délutánra már Georgia állam felett járt, de Floridában még sok helyen tomboltak az erős széllökések és az áradások. A tisztviselők szerint az Idalia több mint 100 év óta a legerősebb vihar, amely Florida ezen részét sújtotta.

A trópusi vihar nagyon felerősödött, több mint 200 kilométer/órás széllökéseket mértek benne. Akkor 28 megyében rendeltek el kitelepítéseket, főként a part menti területekről, és több százezer ember maradt áram nélkül nagyon sokáig.

Az Idalia hurrikán utat tört magának Georgia és Dél-Karolina felé is, ahol trópusi vihar miatt adtak ki figyelmeztetést. A vihar végül hétvégén végre elhagyta az Egyesült Államokat.

Ugyebár rengeteg magyar él kint Amerikában, és voltak olyanok is, akik átélték a hurrikánt. János már régóta kint van az Egyesült Állomokban, és anno elindította az „Uncle Janos Cooking Show” nevű YouTube csatornát, amit már 27 ezren követnek. Ebben az az érdekesség, hogy János nem csak főz, hanem az amerikai életbe is betekintést nyújt.

A magyar házaspár beszámolt mindenről a YouTube-on, és összehoztak egy olyat, amiről sokan csak álmodoztak. János és a felesége elképesztő villásreggelit csinált, amit lehető legnagyobb nyugalommal fogyasztottak el az Idalia hurrikán tombolása alatt. Bár tegyük hozzá, hogy akkor már jelentősen veszített az erejéből, így egyáltalán nem voltak életveszélyben.

Áram természetesen a magyar házaspárnál sem volt, de erre is készültek, mivel volt generátoruk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás