promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meggyalázta a magyar csirkepaprikást egy amerikai nő, olyan dolgot tett bele, amitől hányingere lett a háziasszonyoknak
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy amerikai nő gusztustalan módon meggyalázta a magyar csirkepaprikást, dühös reakciókat kap a háziasszonyoktól.

A csirkepaprikás legalább olyan hungarikumnak tekinthető, mint mondjuk a pálinka, hiszen minden összetevőjében magyaros. A magyar gasztronómia egyik ikonikus ételéről beszélünk, amit a külföldiek csak 'chicken paprikash'-nak hívnak.

Mikor külföldi turisták kis hazánkba látogatnak, nemcsak a helyi látványosságokkal, de az ételeinkkel is szeretnek megismerkedni. Halászlé, töltött káposzta, töltött paprika, paprikás krumpli, paprikás csirke, somlói galuska, újházi tyúkhúsleves - csak néhány példa arra, hogy miket szoktak keresni az éttermekben. Valakinek annyira bejönnek a magyaros ízek, hogy később a saját családjának is megpróbálja reprodukálni. Ehhez azonban nemcsak minőségi alapanyagokra, de egy igazán jó receptre is szüksége van, amiből külföldi oldalakon is bőven találni, de óva intünk mindenkit attól, hogy az amerikai Carolina Gelen recepjéből főzzön csirkepaprikást.

A gasztrovlogger néhány napja töltötte fel azt a videót, amiben hazánk kulináris ételét főzte meg. A cím szerint a "magyar csirkepaprikást" készítette el egy "izgalmas extra összetevő" hozzáadásával. Amint a háziasszonyok meglátták, hogy mi is ez a hozzávaló, rögtön elfogta őket a hányinger. Felháborodásukat bizonyítja az a megszámlálhatatlan mennyiségű reakció, ami a videó alatti kommentszekcióban olvasható.

Carolina Gelen először megpirította a felkockázott csirkehúst és a felaprított vöröshagymát, majd hozzálátott a mártáshoz, amibe nemcsak sót, borsot, fokhagymát, és őrölt paprikát tett, hanem egy kis sűrített paradicsomot. Ezzel még talán nincs is probléma, de amikor belemorzsolt egy csirkehúsleves kockát, már sokaknak kikerekedett a szeme. Az igazi borzalom viszont csak után jött:

az amerikai nő ugyanis nem tejfölt adott hozzá az ételhez, hanem kókusztejet.

Ez volt az a pont, ami minden magyar nézőnél kiverte a biztosítékot. Igaz, Carolina a honlapján elmondta, hogy a hagyományos recept szerint tejfölt kell hozzáadni az ételhez, de ő egy ideje már nem keveri a húst a tejtermékekkel, ezért kókusztejjel helyettesítette. Persze a főzés végén még egy trauma érte a hazai szakácsokat és szakácsnőket:

szörnyűlködve nézték, mi történt a nokedlinek indult tésztával.

Az alábbi videóban te is megnézheted, milyen lett a végeredmény - de előre szólunk, ez közel sem a magyarok utánozhatatlan csirkepaprikása.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás