promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: a kíméletlen hidegfront hálójában jött a meteorológusok bejelentése, amin sokan meg fognak lepődni
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A hidegfront uralkodik jelenleg, de már megint változás jön az időjárásban, és ez a fordulat ismét mindent megváltoztat.

Jelenleg egy hidegfront befolyásolja Magyarország időjárást, ami azért okozott kellemetlen meglepetéseket. Az Időkép észlelői több videót is beküldtek a hirtelen lecsapó jégesőről, amiket ide kattintva tudtok megnézni. Az előrejelzés szerint este már az Alföldön is lecsengenek a zivatarok.

Azért ott még fel kell készülni mindenre, mivel lehet jégeső, valamint feltámadó viharos szél is. Hétfőn kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem várható, sőt, egy fordulat is érkezik, de az Országos Meteorológiai Szolgálat lenti videójából minden kiderül.

Sokan el voltak keseredve, hogy hirtelen bele fogunk csapni az őszbe, de ez nem lesz így. Érkezik ugyanis az anticiklon, ami ismét nyári légkört teremt Magyarország felett is. Lesz lehetőség kirándulni, de akár még strandolni is. A szél a hét elején még megerősödhet, de újra a napsütés uralja majd az időjárást.

Hétfőn napos idő várható kevés gomolyfelhővel, ráadásul már esőre sem kell számítani. Az északi, északkeleti szél nagy területen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23-24 Celsius-fok körül alakul.

Kedden derült idő várható, és bár napközben kevés gomolyfelhő képződik, a csapadéktól nem kell tartanunk. A Dunától keletre időnként megélénkül az északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 17, a hidegre érzékeny, valamint szélcsendes helyeken 10 fok alatt valószínű. A csúcsérték 23 és 28 fok között alakul.

Szerdán, csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap derült, napos idő lesz, csapadék nélkül, a légmozgás mérsékelt marad.

A standidővel nem vicceltünk, mert napközben az OMSZ előrejelzése szerint valóban visszatér a nyár. Szerdán a minimum-hőmérséklet 7 és 17, a maximum 25 és 30 fok között várható. Csütörtökön a reggeli 10 és 18 fokról 25 és 30 fok közé melegszik a levegő. Pénteken a minimumok 11 és 18, a maximumok 25 és 30 fok között alakulnak.

Szombaton a minimum-hőmérséklet 12 és 19, a maximum 24 és 31 fok között várható, és vasárnap is hasonlóan alakulnak az értékek, hajnalban 13 és 20, délután 24 és 31 fok között lesznek a maximumok.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás