promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rengeteg háztulajdonos kaphat kőkemény büntetést, de erről a jogszabályról nagyon kevesen tudnak
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Úgy néz ki egyre szigorúbban fogják venni ezt a jogszabályt, a hazai háztulajdonosok pedig kemény büntetést kaphatnak, ha a Közterület Felügyelet lebuktatja őket.

A házszámok nemcsak az ingatlanok azonosítását segítik, hanem a közterületi szolgáltatások (pl. mentők, tűzoltók, rendőrség, posta) hatékony működését is. Persze ez annyi nem tartozik a kiemeltek közé, de az ételfutár is könnyebben talál meg minket, és talán nem a szomszédhoz fog először becsengetni a pizzánkkal.

Ezért fontos, hogy minden házszámmal ellátott épületen a tulajdonos feltüntesse a házszámot olvasható módon. A házszámtábla beszerzéséről, kihelyezéséről, szükség szerinti cseréjéről és pótlásáról is az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni.

A házszámtáblát az ingatlan tulajdonosának az utcafronti kerítésen vagy az épület közterületi homlokzatán, a közterületről látható helyen kell elhelyeznie. Amennyiben ez nem lehetséges, úgy a házszámtáblát az ingatlanon bárhol, az utcáról látható helyre kell kitenni.

Erre ugye régen az utcanevet is ráírtak, de ez annyira ma már nem divat, pedig ez is hasznos lenne. Például ha valaki mentőt hív, lehet hirtelen a nagy pánikban azt se tudja hol van. Az elsődleges persze továbbra is a házszám.

A házszámok megállapításáról és megváltoztatásáról a helyi önkormányzatok rendelkeznek. A házszám igazolására hatósági bizonyítvány igényelhető. A házszámmal nem rendelkező, a kialakult számsorba nem illeszkedő, a nyilvántartás alapján több azonos közterületnévvel, házszámmal rendelkező ingatlan esetén lehetőség van a házszám megállapítása vagy megváltoztatása iránti eljárást kezdeményezni.

Most a feol.hu újra felhozta, hogy házszám feltüntetésének elmulasztása vagy megsértése bírságot von maga után. A bírság mértéke 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírság, illetve 150 ezer forintig terjedő közigazgatási bírság lehet. Ha a közterület felügyelet lebuktat minket, hogy nincs kint a házszám akkor alaposan megüthetjük a bokánkat. Erre most lehet mindenhol fokozottan fognak figyelni az országban, szóval nem árt ezt pótolni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás