promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kemény büntetést fizethetsz, ha innentől rossz helyen parkolsz Budapesten

Kemény büntetést fizethetsz, ha innentől rossz helyen parkolsz Budapesten

Helyi Hírek

Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Innentől lejárt a türelmi idő, így megbüntetik Budapesten azokat, akik nem jó helyre parkolnak le az autójukkal engedély nélkül.

Magyarországon sok nagyvárosban gond a parkolás, de ez fokozattan igaz Budapestre. Felmérések szerint az autósok közel 30 százaléka mindig kutatja a szabad parkolóhelyet. Nagy segítségünkre lehet a Parkl elnevezésű applikáció, ami a belvárosi épületek kihasználatlan parkolóhelyeit mutatja meg, és teszi elérhetővé.

Az is igaz, hogy amióta kivezették a benzinárstopot, többen fordultak a tömegközlekedés felé, de legalábbis nem autóznak annyit, mint korábban.

Akik mégis kocsiba ülnek, azoknak nem árt vigyáznia Budapesten, pontosabban a IX. kerülteben, ahol február 20-án vezették be a kizárólagos lakossági parkolást, de egy hónapot türelmi időt adott a Ferencvárosi Közterület-felügyelet, hogy meg lehessen szokni a helyzetet.

A lakossági parkolás azért került itt bevezetésre, hogy a Haller utcától befelé eső Belső- és Középső-Ferencvárosban enyhítsék a helyi lakosok parkolási problémáit. A IX. kerületnek ezen a területén összesen 4351 fizetős parkolóhely van, amiből 1205 darabot jelölt ki az önkormányzat kizárólagos lakossági parkolónak.

Innentől szabálysértési bírsággal büntethető, aki este 6 és reggel 7 között nem lakossági engedéllyel áll meg ezeken a helyeken. Fontos tudni, hogy a zöld rendszámú autók sem kapnak felmentést, engedély nélkül ezek a járművek sem parkolhatnak a kijelölt részeken.

A Ferencvárosi Közterület-felügyelet biztosan fog néha razziákat tartani, és osztogatni fogja a büntetéseket, szóval ne vegyük félvállról a dolgot. Azonban a tapasztalatok eddig jók, mivel eddig csupán az autósok 10 százaléka parkolt rossz helyre.

Budapest IX. kerületében a kizárólagos lakossági parkolóhelyek szakaszait tábla jelzi, és hétvégén is érvényben van a szabály.

Borítókép:  Profimedia

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás