promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kemény büntetést fizethetsz, ha innentől rossz helyen parkolsz Budapesten
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Innentől lejárt a türelmi idő, így megbüntetik Budapesten azokat, akik nem jó helyre parkolnak le az autójukkal engedély nélkül.

Magyarországon sok nagyvárosban gond a parkolás, de ez fokozattan igaz Budapestre. Felmérések szerint az autósok közel 30 százaléka mindig kutatja a szabad parkolóhelyet. Nagy segítségünkre lehet a Parkl elnevezésű applikáció, ami a belvárosi épületek kihasználatlan parkolóhelyeit mutatja meg, és teszi elérhetővé.

Az is igaz, hogy amióta kivezették a benzinárstopot, többen fordultak a tömegközlekedés felé, de legalábbis nem autóznak annyit, mint korábban.

Akik mégis kocsiba ülnek, azoknak nem árt vigyáznia Budapesten, pontosabban a IX. kerülteben, ahol február 20-án vezették be a kizárólagos lakossági parkolást, de egy hónapot türelmi időt adott a Ferencvárosi Közterület-felügyelet, hogy meg lehessen szokni a helyzetet.

A lakossági parkolás azért került itt bevezetésre, hogy a Haller utcától befelé eső Belső- és Középső-Ferencvárosban enyhítsék a helyi lakosok parkolási problémáit. A IX. kerületnek ezen a területén összesen 4351 fizetős parkolóhely van, amiből 1205 darabot jelölt ki az önkormányzat kizárólagos lakossági parkolónak.

Innentől szabálysértési bírsággal büntethető, aki este 6 és reggel 7 között nem lakossági engedéllyel áll meg ezeken a helyeken. Fontos tudni, hogy a zöld rendszámú autók sem kapnak felmentést, engedély nélkül ezek a járművek sem parkolhatnak a kijelölt részeken.

A Ferencvárosi Közterület-felügyelet biztosan fog néha razziákat tartani, és osztogatni fogja a büntetéseket, szóval ne vegyük félvállról a dolgot. Azonban a tapasztalatok eddig jók, mivel eddig csupán az autósok 10 százaléka parkolt rossz helyre.

Budapest IX. kerületében a kizárólagos lakossági parkolóhelyek szakaszait tábla jelzi, és hétvégén is érvényben van a szabály.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás