promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fontos bejelentést tett a BKK a 3-as metróról, 5 éve várnak erre a budapestiek

Fontos bejelentést tett a BKK a 3-as metróról, 5 éve várnak erre a budapestiek

Helyi Hírek

Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A BKK szenzációs bejelentést tett az M3-as metróról.

Az M3-as metró felújítása 2017 őszén, vagyis 5 és fél éve kezdődött el. Magyarország fővárosának talán legfontosabb és legforgalmasabb metrószakaszának rekonstrukciója során a teljes vonal új vágányokat és kitérőket kapott, kicserélték a biztosítóberendezéseket, és szigetelték az alagutakat. Természetesen nem csak ebben újult meg az M3-as metró, a budapestiek szép, újszerű állomásokat kaptak, de a kivitelezés során nagy hangsúlyt fektettek az akadálymentesítésre is. Ennek keretében lifteket és ferdepályás felvonókat építettek be, hogy a mozgásukban korlátozottak is tudják használni a metrót, illetve taktilis jelekkel segítik a látásukban korlátozottak közlekedését.

A BKK hétfő reggel szenzációs, régóta várt bejelentést tett: Magyarorszg legforgalmasabb vasútvonalának felújítása várhatóan májusban, a Nagyvárad tér és a Lehel tér állomások megnyitásával fejeződik be, szóval két hónap múlva már úgy fog a teljes vonalon várni a 3-as metró, hogy minden állomást tudják majd használni a Budapesten közlekedők.

Viszont nem kell két hónapot várni ahhoz, hogy a teljes vonalon közlekedjen a metró. Március 20-tól ugyanis a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között jár, de a Nagyvárad téren és a Lehel téren nem állnak meg a szerelvények. Így tehát a pótlóbuszok még nem állnak ki végleg a forgalomból, a BKK közzétette, hogy fognak közlekedni az utolsó két hónapban:

  • A Nagyvárad tér és térsége a Népligettől induló M30-as állomáspótló busszal és a 83-as trolibusszal, a Keleti pályaudvar és a belváros felől az új jelzése szerint 23-as (korábbi 2M) és a 24-es villamosokkal, a Semmelweis Klinikák felől rövid gyaloglással vagy MOL Bubival érhető el;
  • A Lehel tér és környéke a Nyugati pályaudvartól az M14-es állomáspótló busszal, a Göncz Árpád városközpont felől a meghosszabbított útvonalon közlekedő 34-es és 106-os buszokkal érhető el.
  • Az M14-es és az M30-as állomáspótló buszok csak hétköznap közlekednek.
  • Hétvégente csak a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró, a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között a buszsávban haladó M3-as metrópótló busszal lehet utazni;

  • Hétvégén a Lehel tér és a Nagyvárad tér is elérhető a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között közlekedő M3-as pótlóbuszokkal, ezért az M14-es és az M30-as állomáspótló járatok ekkor nem közlekednek, viszont a 34-es és a 106-os buszok a hétköznapokkal megegyezően a Göncz Árpád városközpont helyett a Lehel térig közlekednek.

Alább láthattok egy friss videót az M3-as metró középső szakaszának felújításáról:

Borítókép:  Profimedia

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás