promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azonnali riasztást adott ki a Meteorológiai Szolgálat, több vármegyében is lesújthat
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Azonnali veszélyjelzést adtak ki a meteorológusok több vármegyére is.

A hosszú hétvége után végre megérkezik a várva várt anticiklon, és vele együtt a melegedés, a napsütés, és a tavaszias időjárás. Ez azonban nem fog sokáig tartani, ugyanis az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hét második felében egy újabb hidegfront fogja lehűteni a levegőt, és egy tartós, nedves légtömeg is érkezik Magyarország fölé, ami kiadós esőt hoz magával.

Ez azt jelenti, hogy nem élvezhetjük sokáig a jó időt, mi több, egyes vármegyékben a keddi nap is nagyon borús, szürke lesz.

A meteorológusok kedd reggel adtak ki azonnali riasztást sűrű köd miatt. A veszélyjelzés Békés, valamint Hajdú-Bihar vármegyére vonatkozik.

„Reggel főként az Alföld délkeleti részén több helyen is előfordul sűrű köd. Foltokban máshol is számítani lehet ködre. Délelőtt javulnak a látási viszonyok, legtovább a délkeleti határnál maradhatnak ködös tájak”

- írja az OMSZ.

(Fotó: OMSZ/screenshot)

És hogy mi várható országosan a következő órákban? Nyugat felől fátyolfelhőzet érkezik, amely egyre inkább meg is vastagszik és főleg a Nyugat-Dunántúlon erősen felhős vagy borult lesz az ég. Magyarország keleti felén feloszlik a köd és erőteljes gomolyfelhő-képződés várható többórás napsütéssel.

Délutántól, késő délutántól szórványosan valószínű kisebb eső, zápor. A szél délután egyre nagyobb területen északnyugati, nyugati irányba fordul és megélénkül, záporok környezetében erős lökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 14 és 20 fok között alakul. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás