promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: döbbenet, előbb átlépjük a 20 fokot, aztán egy hidegfront tesz tönkre mindent Magyarországon
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ízelítőt kapunk a tavaszi hőmérsékletből, de aztán egy hidegfront hoz alapos lehűlést Magyarországon, ráadásul a nemzeti ünnepünkön.

Nagy izgalmakat tartogatott a meteorológusnak a hétvége, de sajnos az időjárás tragédiát is okozott. Ugyebár a Magyarország néhány részén hirtelen lecsapó porvihar miatt tömegbaleset volt az M1-es autópályán. Itt harminckét személyautó, öt kisteherautó és öt kamion ütközött, ráadásul egy férfi az életét is vesztette.

Sokszor kapunk figyelmeztetést, hogy a közeledést az időjárási viszonyokhoz kell igazítani, amit nem szabad félvállról venni. A következő napokban is számítani kell erős szélre, amik a száraz helyeken okozhatnak újra hasonló porvihart.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma este az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében megnövekszik a felhőzet, de csapadékra nem kell számítani. A déli, délnyugati szelet sokfelé élénk, a Dunántúl északnyugati felében erős, helyenként viharos széllökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 11 fok között valószínű.

Ahogyan az Időkép is említi, kedden ízelítőt kapunk az igazi tavaszból, már ha a hőmérsékletet nézzük. Ekkor még az egyik ciklon meleg hatását élvezhetjük Magyarországon, ráadásul olyannyira, hogy délnyugaton akár 20-22 fok is lehet.

Délután azonban már kapunk egy kicsit a fekete levesből. Késő délutánig legfeljebb néhol eshet, ezt követően viszont az érkező hidegfront mentén, illetve annak előterében már előfordulhat eső, záporeső, helyenként az ég is megdörrenhet. Magyarország délkeleti, keleti részén számíthatunk a legtöbb napsütésre, és ott a legkisebb a csapadék esélye. A déli, délnyugati szelet sokfelé kísérik erős, néhol viharos lökések.

A hidegfront pont a nemzeti ünnepünkön, vagyis március 15-én borít fel mindent. Inkább Magyarország középső részén, az Alföldön és az Északi-középhegységben valószínű csapadék, amiből néhány helyen havas eső, vagy havazás is lehet. A hidegfront viharos szelet is hoz magával, néhány helyen akár a 70-80 km/h-t is elérheti az erősség. Sajnos itt már a kellemes melegtől is elbúcsúzhatunk, és valóban hűvös lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a csúcsérték 3 és 12 fok között alakul, a csapadékos tájakon lesz a hidegebb idő. Csütörtök reggel is lehetnek még Magyarország néhány részén záporok, hózáporok.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás