promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Fiatalok csináltak életveszélyes dolgot a megáradt Dunában, kiakadtak rajtuk, mások viszont megvédték őket

Fiatalok csináltak életveszélyes dolgot a megáradt Dunában, kiakadtak rajtuk, mások viszont megvédték őket

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Megosztotta az embereket a tettük, valóban nem volt túl okos ötlet ezt csinálni.

A TikTokon terjedt el egy videó szombaton, amin az látható, hogy a Parlament előtt, a megáradt Dunában tinik pancsolnak. Ez több okból is kimondottan veszélyes dolog, még Karácsony Gergely is felhívta az emberek figyelmét, hogy kerüljék az ilyesmit:

„Aki nem vesz részt a védekezésben, csak távolról, a felső rakpart vonalából tekintse meg a Dunát! Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk a városunkra!”

– írta pénteken Budapest főpolgármestere. Mellette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is kiemelte, hogy a bámészkodók egyrészt a saját testi épségüket is veszélyeztetik, másrészt a védekezést is hátráltatják.

Életveszélyes dolgot csináltak

Nagyon úgy tűnik, hogy az említett videón szereplőket hidegen hagyták a figyelmeztetések, pedig több dolog miatt is nagyon veszélyes volt, amit csináltak. Egyrészt iszonyatos sodrása van a Dunának, és elég egy rossz lépés, máris elragadhatja a vízben lévőket. Másrészt a megáradt vízbe rengeteg szennyvíz kerülhetett, ami kórokozókat is hordoz magában – talán még emlékszünk, mi történt az olimpikonokkal a Szajnában tett kényszerű megmártózásuk után, pedig ott még tisztították is a vizet.

Mindenesetre még így is volt olyan, aki betudta ezt a „fiatalság, bolondság” elvének, a Threads-kommentek kimondottan sok véleményt felvonultattak, ezek közül válogattunk:

„Nem csak az a probléma ezzel, hogy gyakorlatilag szennyvízben fürdenek, hanem hogy brutál erős a sodrás és egy pillanat alatt elsodorhatja őket a víz-igen, akkor is, ha látszólag nem látják, hogy »mozog« a víz.”

„Legutóbbi áradásnál (Szombathely környéke), mikor egy barátnőm, na nem a pancsolás élménye miatt, megmerítkezett, hogy segítsen másoknak, a lábán 2 hétig durva kiütések voltak és az orvosnál landolt vele...de jó fürcsit srácok."

„Istenem....Annyi álszent felnőtt ember van, hogy az valami hihetetlen. Kérdezem én 24 évesen az idősebbektől: Ti nem voltatok gyerekek, nem csináltatok semmi olyat, amit akkor tilos volt? Nem szegtetek szabályokat? Nem voltatok rosszak? Dehogynem...a szülők, vagy más emberek viszont BIZTOSAN rátok szóltak, és elmondták mit miért nem szabad csinálni... És azok a felnőttek a videón mit csinálnak? Ahelyett, hogy szólnának nekik, hogy nem kéne XY okok miatt, helyette videózzák, fotózzák őket.”

"Hadd élvezzék az életet,talán a víz is tisztább mint a Szajnában. Ne savanyodjatok be,kicsit vegyétek lazábbra a hétköznapokat. Kinek ártanak de őszintén a derékig érő vízben? Élj a mának de ne a mamának."

Mint olvasható, a vélemények különbözőek, és bár ezt tiszteletben tartjuk, nagyon fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a megáradt folyókban történő fürdés életveszélyes, épp ezért a szóban forgó videót sem mutatjuk meg, és senkit nem biztatnánk még csak hasonlóra sem!