promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Újra pusztított az árvíz, elesett az ausztriai vonatközlekedés, már az autópályák is víz alatt

Újra pusztított az árvíz, elesett az ausztriai vonatközlekedés, már az autópályák is víz alatt

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc

Elsüllyedt a vonatsín és az autópálya is, a szemtanúk videói rémesek.

Az utóbbi évek egyik legsúlyosabb áradása tarolja le éppen egész Európát. A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék annyira felduzzasztotta a vizeket, hogy azok kiöntöttek és egyre több település került víz alá. Jelenleg Magyarországon sem túl fényes a helyzet. Víz alatt van a Dunakanyar és Budapest több része is és még nem érte el a legmagasabb vízszintet a kiömlő folyó. Vállvetve segítenek egymásnak az emberek, példa nélküli összefogásban próbálják megakadályozni a pusztítást és közös erővel igyekeznek minimalizálni a károkat.

Az árvíz nem válogatott, több település is pórul járt.

Minden dolgos kéz jól jött: volt, aki homokzsákokat pakolt, míg mások az ott "dolgozók" kényelméről gondoskodtak, ételt, szendvicseket, innivalót vittek a gátra és igyekeztek komfortosabbá tenni a körülményeket. Több politikus is kilátogatott és szintén igyekezett magát hasznossá tenni, többek között a miniszterelnök is tiszteletét tette és mindenkit segítségre buzdított. Az üzenet és a jóakarás célba ért, egyes helyeken egész egyszerűen annyi önkéntes gyűlt össze, hogy nem volt szükség több emberre, valóban sok jóérzésű polgár sietett bajbajutott embertársai segítségére.

Nem csak Magyarországon probléma az árvíz, sok ország érintett.

Nem kis hazánk az egyetlen, ahol önálló életre kelt a megzabolázhatatlan folyó: Horvátország több kedvelt üdülővárosának utcáin is áll a víz, de Olaszország és Franciaország sem volt szerencsésebb.

Sőt, az egyik velünk szomszédos országból most ijesztő képsorok láttak napvilágot.

Ausztriát sem kerülte el az árvíz, szemtanúk mutattak videókat, hogy mi történik az országban.

Az emberek sorra osztják meg videófelvételeiket a közösségi médiában, most azonban nem a likeok gyűjtése a cél, hanem egymást akarják figyelmeztetni az emberek. Az országból való ki- és bejutás most elég bonyolult, de a városokon belüli közlekedés sem egyszerű. Az első felvételen egy ausztriai autópálya látható, nem igazán a megszokott formájában. Autók helyett most víz hömpölyög az aszfalton, aki így szeretne valahová eljutni, az gondolkozzon más megoldáson.

A vízben úszó autópályáról készült videót ide kattintva tekinthetitek meg:

Ám az sem járt sokkal jobban, aki a vonatközlekedést választotta.

A sínek is víz alá kerültek és bődületes káoszról számolt be az egyik utas. Mindenkit óva intett attól, hogy vasútra szálljon, ugyanis egy egyszerű 8 órás utat 16 óra alatt tettek meg, több átszállással és taxit is igénybe kellett venniük.

A késés gyakorlatilag elkerülhetetlen, a víz elöntötte a közlekedésileg fontos területeket, így nagyon alaposan meg kell tervezni az útitervet. Az elázott vonatsínről készült felvételt itt találjátok: